Kom jij ons team versterken?

Kom jij ons team versterken?

We zoeken versterking op onze supportafdeling. Ben jij diegene die wij zoeken? Kijk voor meer informatie op onze vacaturepagina.

Zien we je op het Nieuwsfiets B2B festival?

Zien we je op het Nieuwsfiets B2B festival?

Op 12 en 13 februari is CycleSoftware aanwezig op het NieuwsFiets.nu B2B Festival. Het NieuwsFiets.nu B2B Festival is een 'dealer only' event en dus uitsluitend toegankelijk voor mensen die een fietsenzaak hebben of in de fietsbranche werkzaam zijn. Het evenement is niet toegankelijk voor consumenten. Je vindt CycleSoftware op stand B.15.

Openingstijden:
Zondag 12 februari 2023 10:00 – 19:00 uur
Maandag 13 februari 2023 10:00 – 17:00 uur

Adres:
De Brabanthallen - Hal 3
Diezekade 2, Den Bosch

Kom jij ook naar Velofollies?

Kom jij ook naar Velofollies?

20, 21 en 22 januari staat CycleSoftware samen met Cees & Co op de Velofollies. Velofollies wordt georganiseerd in de Xpo in Kortrijk en is Dé beurs voor iedere wielerliefhebber en winkelier uit de fietsenbranche.
Kom jij ook? We zien je graag bij stand 129!

Bestel je toegangskaarten via onderstaande link 
https://www.velofollies.be/nl/plan-je-bezoek/tickets/

Openingstijden en adres:
Vrijdag 20 januari 2023: van 10u tot 21u
Zaterdag 21 januari 2023: van 10u tot 18u
Zondag 22 januari 2023: van 10u tot 18u

Adres:
Kortrijk Xpo
Doorniksesteenweg 216
8500 Kortrijk (België)

Maak kennis met Sterre!

Maak kennis met Sterre!

'Hi allemaal, Mijn naam is Sterre en ik ben onlangs gestart bij CycleSoftware.
Ik heb net de Master Computer Science succesvol afgerond bij de Technische Universiteit Eindhoven en daarvoor heb ik daar ook de Bachelor Computer Science gedaan. In mijn vrije tijd ben ik vaak aan het gamen, creatief bezig met tekenen of borduren en soms lees ik nog eens een boek.
Ik denk dat het ontwikkelen van CycleSoftware een interessante uitdaging is waarbij de gebruiksvriendelijkheid van groot belang is. Hierbij hoop ik het development team te kunnen versterken met het ontwikkelen van de technische kant van CycleSoftware.'
Backorder functie CycleSoftware creëert snel overzicht in bestelde tweewielers

Backorder functie CycleSoftware creëert snel overzicht in bestelde tweewielers

In de huidige tijd waarin leveranciers niet altijd alle tweewielers op voorraad hebben, komt het regelmatig voor dat bestellingen in backorder worden geplaatst. Voor een ondernemer is het echter wel fijn om goed op de hoogte te blijven van de stand van zaken rond deze backorders.

Met de backorder functie in CycleSoftware kun je met behulp van een template je backorders per leverancier invoeren in CycleSoftware. Zo houd je als ondernemer overzicht op de tweewielers die je hebt besteld en nog kunt verwachten.

Verder kun je eenvoudig wijzigingen aanbrengen als een verwachte leverdatum door je leverancier wordt aangepast. De backorder informatie van de volgende leveranciers wordt volledig automatisch bijgewerkt: Accell, Kruitbosch, Specialized.

Kenmerken backorder functie in CycleSoftware:

 • Je kunt per merk je backorder ingeven
 • Je gebruikt je eigen leveranciersbestand en definieert de juiste kolommen in CycleSoftware
 • Creëer snel inzicht in welke tweewielers je gaat ontvangen
 • Krijg overzicht in welke tweewielers zijn toegewezen aan een bestelling
 • Je hebt inzicht in verwachte levertijden
 • Je kunt je backorder overzicht eenvoudig exporteren
 • Communiceer de verwachte leverdatum van fietsen op je website
 • Tweewielers worden automatisch gereserveerd als ze worden toegevoegd aan een bestelling
Koppeling tussen Velopass en CycleSoftware

Koppeling tussen Velopass en CycleSoftware

CycleSoftware heeft een koppeling gemaakt met het internationale fietsregister Velopass. 
Dit digitaal fietspaspoort zorgt voor een betere en makkelijkere identificatie en beveiliging van fietsen.

De koppeling tussen Velopass en CycleSoftware zorgt ervoor dat fietsen op een eenvoudige en uniforme manier gecodeerd kunnen worden. Op het moment dat een Velopasscode (QR-code) gekoppeld wordt aan een fiets, worden deze gegevens doorgestuurd naar Velopass. De eigenaar kan de QR-code scannen en zo aantonen dat de fiets zijn eigendom is.

Rijwielzaken kunnen zelf een Velopass chip aanbrengen op fietsen. Via een koppeling met hun kassasysteem kunnen alle gegevens over de fiets automatisch aan Velopass worden doorgegeven en is het rijwiel direct geregistreerd. Op het moment dat de fiets wordt verkocht, kan de klant de fiets direct op zijn naam zetten. Daarnaast kunnen ook consumenten hun fiets registreren via Velopass, waardoor deze op hun naam wordt gezet en zij als eigenaar geïdentificeerd kunnen worden.

Bij verlies of diefstal kan de eigenaar melden dat hij zijn fiets kwijt is. Wanneer deze wordt teruggevonden, wordt hij hierover direct geïnformeerd. Verder is het mogelijk om via Velopass de eigendomsoverdracht van een fiets te regelen en de onderhoudshistorie van een fiets bij te houden.

Kijk voor meer informatie op www.velopass.com

Koppeling met VDW Bikes is gerealiseerd

Koppeling met VDW Bikes is gerealiseerd

VDW Bikes is een groothandel in fietsen, fietsaccessoires en fietsonderdelen. Bij VDW Bikes leggen ze de focus op kwaliteit, betrouwbaarheid en een gefundeerde dealerondersteuning. Dit doen ze in de hele Benelux met merken als E-bike Manufaktur, Frappé Bikes, Kreidler, Bike Fun Kids, VSF Fahrradmanufaktur, Quoc Shoes, Lem Helmets en Melon helmets. Door het brede scala aan merken bedient VDW Bikes een breed en gedifferentieerd publiek.
 
Vanaf nu is de artikeldata van VDW Bikes in CycleSoftware beschikbaar. De voorraadstatus van de artikelen is realtime beschikbaar en ook kunnen er direct vanuit CycleSoftware orders verzonden worden naar VDW Bikes.
Nieuwe medewerker David

Nieuwe medewerker David

Bonjour,
 
Mijn naam is David Cabannes. Ik kom uit Frankrijk en woon sinds 2013 in Nederland. Ik heb als accountmanager voor Franse klanten bij een transport en bouwbedrijf gewerkt. In mijn vrije tijd rijd ik graag tochten op de mountainbike en breng ik graag tijd door met familie en vrienden. Ik ga bij CycleSoftware als supportmedewerker voor Belgische en Franse klanten werken. Met mijn Franse taalvaardigheid ga ik CycleSoftware helpen om te groeien op de Franse markt. Ik heb veel zin om met iedereen kennis te maken en om mijn nieuwe werkomgeving te leren kennen.
 
Tot snel! Groeten,
David
CycleSoftware aanwezig op Vélovak

CycleSoftware aanwezig op Vélovak

Op 18, 19 en 20 september staat CycleSoftware samen met CycleContent op de Vélovak beurs. Vélovak wordt georganiseerd in de evenementenhallen in Gorinchem en is een complete vakbeurs voor distributeurs en winkeliers uit de fietsenbranche.

CycleContent verzorgt zes keer per jaar een nieuwsbrief voor jouw klanten, met jouw eigen nieuws en andere actuele, interessante berichten uit de rijwielbranche. In jouw eigen huisstijl en met links naar jouw website en social media kanalen. De nieuwsbrief kan eenvoudig worden verstuurd naar het klantenbestand van jouw winkel.
Meer informatie vind je via: cyclecontent.nl

We staan op stand F116. Je kunt gratis toegangstickets bestellen door op deze link te klikken. Zien we je daar?

Het team van CycleSoftware is versterkt met Jules Klessens

Het team van CycleSoftware is versterkt met Jules Klessens

Hallo allemaal, mijn naam is Jules Klessens en ik ben onlangs gestart bij CycleSoftware in de verkoop binnen- en buitendienst. 

Ik heb eerder zo’n acht jaar in een fietsenwinkel gewerkt en ben vervolgens nog zo’n zesenhalf jaar werkzaam geweest als accountmanager in de fietsenbranche in de Benelux. Daardoor ben ik bekend met veel processen in de fietswereld. 
 
In mijn vrije tijd zit ik graag op de racefiets en mountainbike. Verder volleybal ik ook drie keer per week en houd ik van een lekker Belgisch biertje (of twee). 

Ik kijk er naar uit om meer te leren over CycleSoftware en hoe we hierbij de processen op de winkelvloer nog beter kunnen ondersteunen. Hiervoor heeft CycleSoftware namelijk enorm veel mogelijkheden. De twee mooiste dingen aan CycleSoftware vind ik tot dusver het doorleverplatform en de betaallinks via SMS en e-mail. Ik denk dat deze twee dingen rijwielzaken veel tijd kunnen besparen, waardoor ze zich meer bezig kunnen houden met reparaties/verkoop. 

Ik heb erg veel zin in het werken op ons vernieuwde kantoor met collega’s en het bezoeken van klanten. 

Hopelijk tot snel! 

Groeten, 

Jules 

Artikeldata van Cyklab beschikbaar in CycleSoftware

Artikeldata van Cyklab beschikbaar in CycleSoftware

CycleSoftware uitgebreid met artikeldata van Cyklab
Cyklab werd in 2016 opgericht door Stefan Wijnands. Stefan is ex-profwielrenner en al jaren actief in de fietsbranche. Bij Cyklab proberen ze vanuit hun ervaring een assortiment van merken en producten samen te stellen om de fietser te voorzien van al het nodige, zodat zijn training, granfondo of wedstrijd nog aangenamer zal verlopen! Cyklab is continu op zoek naar innovatieve producten die een meerwaarde bieden voor uw fietservaring. Ze verdelen producten van onder andere 9th Wave, ESIgrips, GripGrap, Cyclon en WCUP.
Daarnaast is Cyklab sinds 2022 ook met E-cyklab actief, in deze afdeling bevinden zich de HUYSER e-bikes, die Cyklab verdeelt in België. Vanaf nu kunnen alle CycleSoftware gebruikers de data van Cyklab raadplegen in het kassasysteem. Meer informatie van Cyklab vind je op de website van Cyklab.

Dit moet je regelen voor de nieuwe wetgeving tegen nepreviews

Dit moet je regelen voor de nieuwe wetgeving tegen nepreviews


Reviews zijn de moderne mond tot mondreclame en worden steeds belangrijker voor rijwielzaken. Nepreviews verstoren het beeld voor de consument en daarom is de nieuwe wetgeving hiervoor per 28 mei veranderd. 
De wet legt een aantal verplichtingen op aan bedrijven die reviews verzamelen en publiceren. 

De belangrijkste zijn:

 • Inspanningsplicht om nepreviews te voorkomen
 • Negatieve reviews mag je niet zomaar weghalen
 • Informatieplicht op je site over hoe je omgaat met reviews

Onze partner 5-sterrenspeciailst is gespecialiseerd in het verzamelen van reviews en maakt het makkelijker voor je om aan de nieuwe wetgeving te voldoen.
De automatische koppeling van CycleSoftware met het systeem van 5-sterrenspecialist zorgt automatisch voor geverifieerde reviews op Google, Facebook en 5-sterrenspeciailst. Hierdoor heb je er zelf geen werk aan.
 
Wij hebben afgesproken met 5-sterrenspecialist dat zowel nieuwe- als bestaande klanten bij 5-sterrenspecialist een onboarding pakket t.w.v. € 300,- cadeau krijgen om je reviewpolicy en de reviews goed op je website te vermelden. Door de nieuwe wetgeving moet je er zorg voor dragen dat je reviewpolicy op orde is. Doe je dat niet, dan risceer je een boete die kan oplopen tot 4% van jouw jaaromzet.
 
Wil je meer weten? Lees dan de handleiding van 5-sterrenspecialist

GEZOCHT! Tweetalige-supportmedewerk(st)er

GEZOCHT! Tweetalige-supportmedewerk(st)er

Ook in België willen we onze gemiddelde servicescore van een 9.4 verbeteren, hiervoor zijn we op zoek naar een tweetalige-supportmedewerk(st)er (NL-FR-talig).

Benieuwd naar de vacature? Neem een kijkje op https://cyclesoftware.nl/werken-bij-cs

CycleSoftware koppelt met CarGarantie / Premium E-BikeGarantie

CycleSoftware koppelt met CarGarantie / Premium E-BikeGarantie

Verzekeringsmaatschappij Premium E-BikeGarantie by CarGarantie is voor de gebruikers van CycleSoftware per direct toegevoegd aan de reeds aanwezige verzekeringskoppelingen binnen CycleSoftware.

Het verzekeringsproduct Premium E-BikeGarantie by CarGarantie beschermt eigenaars van e-bikes tot vijf jaar na aankoop tegen reparatiekosten. De verzekering is verkrijgbaar voor alle nieuwe e-bikes ongeacht de fabrikant. Ze kan binnen de looptijd van de fabrieksgarantie worden afgesloten voor een periode van één, twee of drie jaar. Op enkele uitzonderingen na, zoals typische slijtageonderdelen (banden enz.), dekt de verzekering alle onderdelen van de e-bike.

Optimale allround bescherming
Wanneer de verzekering wordt aangesproken, neemt CarGarantie rechtstreeks alle kosten voor de reparaties en onderdelen van de e-bike voor haar rekening, zonder dat de klant ook maar één eurocent vooruit hoeft te betalen. Zodra de e-bike drie jaar oud is, geldt er voor de accu het principe ‘nieuw voor oud’ en worden 50 procent van de kosten voor een nieuwe accu betaalt. De verzekering is gekoppeld aan de e-bike en gaat bij verkoop binnen de looptijd over op de nieuwe eigenaar. Zo pikt de klant een graantje mee van de waardevermeerdering van zijn e-bike dankzij de verzekering.

Koppeling met Action Sports is gerealiseerd

Koppeling met Action Sports is gerealiseerd

Action Sports is een van de toonaangevende distributeurs in de fiets- en sportindustrie. Het assortiment bestaat uit innovatieve, high-end merken die marktleider zijn in hun vakgebied of het potentieel hebben om dat te worden. Action Sports levert aan meer dan 1.500 gespecialiseerde retailers in België, Nederland en Luxemburg en is een mooie toevoeging bovenop de reeds koppelde leveranciers in CycleSoftware. Meer informatie via https://www.actionsports.be/nl/about-us-nl/

 

Door deze nieuwe koppeling worden de producten van Action Sports voortaan automatisch ingelezen en up-to-date gehouden. Op deze manier hebben gebruikers van het programma altijd de beschikking over de nieuwste artikelinformatie en de actuele voorraadinformatie.

Bikes & Parts en CycleSoftware koppelen

Bikes & Parts en CycleSoftware koppelen

Bikes & Parts is een Belgische fietsleverancier en groothandel van fietsaccessoires en fietsonderdelen voor de detailhandel. Het bedrijf bestaat reeds 27 jaar en is door de jaren heen steeds verder doorontwikkeld. Daarnaast zijn ze leverancier van Olympia fietsen en eigenaar van BNB Bikes.

Doormiddel van de nieuwe koppeling is alle artikeldata van Bikes & Parts beschikbaar in CycleSoftware en kunnen CycleSoftware gebruikers real time voorraadstatus van deze artikelen inzien.

Benieuwd of Bikes & Parts iets voor jou kan betekenen? Kijk dan op https://www.bikes-parts.be/

Robin gaat binnen ons team aan de slag als supportmedewerker!

Robin gaat binnen ons team aan de slag als supportmedewerker!

Robin: ‘’Na een grafische carrière ben ik na wat omzwervingen terecht gekomen in de fietsenbranche. Ik heb een aantal jaren als planner bij een installatiebedrijf gewerkt en daarna 1,5 jaar als fietstechnicus bij een plaatselijke fietsenzaak. In deze tijd heb ik kennis gemaakt met CycleSoftware. In mijn jeugdjaren heb ik als wielrenner bij de Wielervereniging Schijndel mijn rondjes gedraaid. Tegenwoordig wil ik op mijn sportieve fiets nog wel eens een toer rijden.

Ik vind het een leuke uitdaging om ondernemende fietsliefhebbers wegwijs te maken en te ondersteunen als supportmedewerker.

CycleSoftware en Distri-bike koppelen!

CycleSoftware en Distri-bike koppelen!

Distri-bike is importeur en groothandel in fietsen, fietsaccessoires en fietsonderdelen. Het bedrijf is gevestigd in België en levert aan speciaalzaken. Ondernemers kunnen hier diverse merken inkopen.
Bekijk hier het merkenportfolio van Distri-bike: https://distri.bike/nl_nl/.

Bestellen en voorraad beheren via de nieuwe koppeling:
Door deze nieuwe koppeling worden de producten van Distri-bike automatisch ingelezen en up-to-date gehouden in het programma van CycleSoftware. Op deze manier hebben klanten altijd de beschikking over de nieuwste artikelinformatie en de actuele voorraadinformatie.

CycleSoftware en Intercycle koppelen!

CycleSoftware en Intercycle koppelen!

Intercycle is al bijna 30 jaar een vaste waarde in de fietsenbranche. Vanuit hun centrale basis in Grimbergen (België) leveren ze topproducten aan dealers in de Benelux en daarbuiten. Hun brede assortiment, goede service en passie voor de wielersport zijn de bouwstenen van het bedrijf. Ze streven naar kwaliteit op elk niveau en op elk moment.

Vanaf nu is het mogelijk om de artikelinformatie van Intercycle in te zien in CycleSoftware. Denk hierbij aan artikelinformatie, voorraadstatus en de mogelijkheid om order te versturen vanuit CycleSoftware naar Intercycle. 

CycleSoftware en PAY. hebben wat te vieren!

CycleSoftware en PAY. hebben wat te vieren!

We hebben wat te vieren, het is feest!

CycleSoftware en PAY. vieren hun driejarige samenwerkingsjubileum! Daarom verrassen we onze allereerste aangesloten klant Liemers Fietsen én onze 500ste klant Markgraaf Tweewielers.

En zoals Jaap concludeert: op naar de volgende 500!

Liemers Fietsen over de samenwerking met CycleSoftware en PAY.: ‘‘Vanaf het begin maken we gebruik van CycleSoftware, wat ons betreft het meest complete software programma van de tweewieler branche. CycleSoftware werkte toen al samen met PAY. Ik zag veel voordelen in combinatie met onze dienstverlening en de iDEAL betaallinks. PAY. is daarin erg vooruitstrevend, wat goed bij CycleSoftware past!’’ Markgraaf Tweewielers vult aan: ‘‘Met PAY. zijn we overgestapt op CycleSoftware, het werkt echt ideaal. Eerst hadden we één computer die gekoppeld was aan een pinterminal waardoor je op elkaar moest wachten. Dat is nu verleden tijd. Ook op de iDEAL betaallinks krijgen we veel positieve reacties.’’

Benieuwd naar het bezoek van Jebbe Sluiter en Jaap Dijkstra aan Liemers Fietsen en Markgraaf Tweewielers? Bekijk de video via deze link.

Koppeling Doleweerd en Cyclesoftware - gearing for success

Koppeling Doleweerd en Cyclesoftware - gearing for success

Bestellen en voorraad beheren via koppeling met Doleweerd.
Door deze nieuwe koppeling worden de producten van Doleweerd automatisch ingelezen en up to date gehouden in CycleSoftware. Zo heb je altijd de beschikking over de nieuwste artikelinformatie en actuele voorraadinformatie in jouw eigen kassasysteem.

Het inboeken van bestellingen gaat met de koppeling ook heel vlot. Omdat het systeem de artikelen al kent, hoeven alleen het artikel code en het aantal stuks ingevoerd te worden en het systeem weet precies wat jij op voorraad hebt liggen.

Samengevat houdt de koppeling met Doleweerd het volgende in:
Artikeldata is nu altijd up to date in CycleSoftware:

 • Artikel informatie
 • Afbeelding
 • Prijs

Over Doleweerd
Al sinds 1980 levert Doleweerd alle onderdelen die de ondernemer in de scooterbranche zich kan wensen. Hun brede assortiment verandert door de jaren heen. Maar wat alle jaren hetzelfde is gebleven, is hun focus op service. 

CycleSoftware voortaan ook in Engels en Frans beschikbaar!

CycleSoftware voortaan ook in Engels en Frans beschikbaar!

De online diensten die wij bieden zijn sinds kort ook in het Engels en Frans beschikbaar. ‘Onze klantenkring wordt steeds internationaler. Daarom kunnen ondernemers naast de Nederlandse versie vanaf nu ook kiezen voor een Engelse of Franse versie van CycleSoftware’, legt Jebbe Sluiter van CycleSoftware uit.

De keuze om ook een Engelse en Franse versie van CycleSoftware te lanceren is volgens Jebbe een logische stap. ‘Bij veel rijwielzaken in stedelijke regio’s is Engels al steeds vaker de voertaal. Daarnaast hebben we veel klanten in België, van wie er diverse Franstalig zijn. Zij vinden het enorm prettig dat zij CycleSoftware in hun eigen taal kunnen gaan gebruiken. Daarnaast biedt deze uitbreiding van ons softwareprogramma naar drie talen internationale groeimogelijkheden voor ons bedrijf.

Meerdere opties
Jebbe benadrukt dat CycleSoftware gebruikers meerdere opties hebben om te kiezen voor de Engelse of Franse versie. ‘Rijwielzaken kunnen kiezen voor een volledige Engelse of Franse versie van CycleSoftware, maar het is ook mogelijk om de Nederlandse versie te blijven gebruiken en alleen de informatie op de klantkaarten in het Engels of Frans weer te geven. Nederlandse rijwielzaken kunnen dus gewoon de vertrouwde versie van het programma blijven gebruiken, maar Engelstalige of Franstalige klanten wel in hun eigen taal bedienen. Dat is niet alleen extra klantvriendelijk, maar helpt ook om misverstanden te voorkomen.’

Lees hier het interview met Jebbe en Nieuwsfiets.nu

Gemakkelijk reviews verzamelen van klanten met 5-sterrenspecialist.

Gemakkelijk reviews verzamelen van klanten met 5-sterrenspecialist.

Met 5-sterrenspecialist verzamel je gemakkelijk veel reviews welke je o.a. op je website kunt etaleren. Een eigen review pagina, de presentatiepagina, staat tot je beschikking en geeft een duidelijk overzicht van je scores. Je kunt gemakkelijk reviews op Google en Facebook verzamelen. De verzamelde reviews en gemiddelde score zullen in de organische zoekresultaten van Google goed vindbaar zijn. Naast het verzamelen van reviews biedt 5-sterrenspecialist een goed inzicht in de klanttevredenheid en een kwaliteitskeurmerk! Begeleiding is belangrijk om je online reputatie management op te starten en te optimaliseren. 5-sterenspecialist ondersteunt je om de mogelijkheden maximaal te benutten door hulp van een persoonlijke adviseur.

Door de samenwerking tussen CycleSoftware en 5-sterrenspecialist wordt het je wel heel gemakkelijk gemaakt. Het versturen verloopt volledig automatisch en de koppeling is in een paar minuutjes gelegd. 

Met het keurmerk 5-sterrenspecialist kun je benadrukken dat je het bieden van service extra belangrijk vindt en tevens aantonen dat je verzamelde reviews echt zijn! Je krijgt promotiemateriaal voor op je site en voor in je winkel. Zo kun jij ook laten zien dat je klanttevredenheid hoog in het vaandel heeft staan! Wil jij weten hoe jouw online reputatie ervoor staat? Doe dan de gratis online check. (link naar: https://www.5sterrengroeipromotor.nl/reputatie-check/)

Cosmic Sports en CycleSoftware koppelen!

Cosmic Sports en CycleSoftware koppelen!

Cosmic Sports is sinds 1997 een pionier op het gebied van import van premium fietsmerken. ''Ons brede assortiment omvat innovatieve merken op het gebied van fatbike, mountainbike en wegwielrennen. Als partner van gekwalificeerde retailers zijn wij een van de belangrijkste aanbieders van de premium merkendistributie in Duitsland, Oostenrijk en de Benelux.''

Bestellen en voorraad beheren via de nieuwe koppeling:
Door deze nieuwe koppeling worden de producten van Cosmic Sports automatisch ingelezen en up-to-date gehouden in het programma van CycleSoftware. Op deze manier hebben klanten altijd de beschikking over de nieuwste artikelinformatie en de actuele voorraadinformatie. 

CycleSoftware uitgeroepen tot Beste Diensten Leverancier 2021!

CycleSoftware uitgeroepen tot Beste Diensten Leverancier 2021!

Het was nog even spannend of het door mocht gaan maar, gisteren stonden wij samen met andere leden van DRG op de Dynamo Retail Beurs in de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch. Een mooie dag waar wij veel (potentiële) klanten, leveranciers en partners hebben kunnen spreken.

Tijdens de Roadshow werden wij uitgeroepen tot Beste Diensten Leverancier 2021! Een zeer aangename verrassing en iets waar wij heel erg trots op zijn. Iedereen die gestemd heeft: namens het gehele CycleSoftware team bedankt!

Dynamo Retail Group bedankt voor het organiseren van deze inspirerende dag en hopelijk tot volgend jaar!

CycleSoftware en Sport Import koppelen!

CycleSoftware en Sport Import koppelen!

Sport Import is een distributeur gespecialiseerd in het leveren van onderdelen voor mountainbikes, racefietsen, gravelbikes, BMX-fietsen, stadsfietsen en e-bikes.
Dankzij de nieuwe koppeling met Sport Import wordt het allemaal een stuk eenvoudiger voor klanten die werken met Sport Import

Bestellen en voorraad beheren via de nieuwe koppeling:
CycleSoftware gebruikers kunnen voortaan rechtstreeks vanuit het programma  een bestelling plaatsen bij Sport Import. Door de ontwikkelde koppeling is ook real-time voorraadinformatie beschikbaar. Ook de binnengekomen bestellingen kunnen door het inlezen van de pakbon direct worden verwerkt naar de voorraad. 

Askemo en CycleSoftware koppelen

Askemo en CycleSoftware koppelen

Eenvoudig en snel feedback verzamelen van klanten met askemo

Als winkelier wil je uiteraard graag weten hoe tevreden je klanten zijn over je service Maar hoe kom je daar eenvoudig achter? Askemo biedt hiervoor een eenvoudige online oplossing aan. Door de automatische koppeling met CycleSoftware kunnen rijwielzaken hun klanten voortaan laagdrempelig en eenvoudig feedback vragen en ontvangen.

‘Consumenten zijn best bereid om feedback te geven over service en klanttevredenheid van je bedrijf, maar niet als ze dat tien minuten van hun tijd kost’, legt directeur Roel Schellekens van askemo uit. ‘Met askemo kost een beoordeling achterlaten slechts vijf seconden tijd. Met één klik kan een consument via sms en/of e-mail zijn mening geven. Via een persoonlijk askemo dashboard wordt vervolgens een analyse van de resultaten en trends gemaakt. Positieve beoordelingen kunnen bovendien met één klik worden gedeeld via social media. Is een review minder positief, dan ben jij de enige die dit ziet en kun je direct actie ondernemen richting je klant.’


Voordelen voor winkeliers

Volgens Jebbe Sluiter van CycleSoftware biedt het gebruik van askemo diverse voordelen voor winkeliers. ‘Met askemo kunnen zij hun klanten vanuit CycleSoftware voortaan makkelijk vragen om feedback te geven na een reparatie of fietsverkoop. Deze feedback kunnen zij direct terugvinden in de klanthistorie van CycleSoftware. Zo blijf je eenvoudig op de hoogte van de klanttevredenheid en kun je ook optimaal gebruik maken van positieve reviews.’

Gebruikers van CycleSoftware kunnen askemo eenvoudig installeren. Voor een vast, laag bedrag van 15 euro per maand kunnen zij een onbeperkt aantal reviews versturen aan hun klanten.

CycleSoftware samen met Kieskeurig.nl op VéloVak

CycleSoftware samen met Kieskeurig.nl op VéloVak

In de Evenementenhal in Gorinchem wordt van 19 tot en met 21 september opnieuw de tweewielervakbeurs VéloVak gehouden. CycleSoftware is dit jaar samen met Kieskeurig.nl van de partij op VéloVak.


Oriëntatie online
‘Steeds meer mensen oriënteren zich eerst online als zij van plan zijn om een nieuwe elektrische fiets te kopen’, zegt Jebbe Sluiter van CycleSoftware. ‘Ze lezen informatie en vergelijken verschillende merken en modellen. Maar ze willen ook graag weten waar de e-bikes op voorraad staan. Pas daarna gaan ze naar een fietsenwinkel. De uitdaging voor een winkelier is dus om die online oriënterende consumenten te verleiden om naar zijn winkel te komen. Door de nieuwe samenwerking met Kieskeurig.nl biedt CycleSoftware ondernemers de kans om meer klanten in hun winkel te krijgen.’


Eén druk op de knop
Fietsenwinkels die werken met CycleSoftware kunnen met één druk op de knop zichtbaar worden in de E-Bike StoreLocator van Kieskeurig.nl. Sluiter: ‘Zo helpen we rijwielzaken en hun klanten om samen een brug te bouwen tussen online oriëntatie en het fysieke winkelbezoek.’

CycleSoftware en Kieskeurig.nl zijn tijdens Vélovak te vinden op stand F106

CycleSoftware koppelt met Belgische Fietsomnium verzekeringen van Callant

CycleSoftware koppelt met Belgische Fietsomnium verzekeringen van Callant

Vanaf vandaag kunnen CycleSoftware gebruikers naast de reeds gekoppelde verzekeringsmaatschappijen, ook bij Fietsomnium van Callant rechtstreeks de fietsverzekering voor hun klant afsluiten. 

" Aan de verkoopcijfers van het aantal fietsen en fietsverzekeringen merkten we op dat alle records in 2020 sneuvelden. Maar liefst 30% van de nieuwe klanten bij Fietsomnium sloot in 2020 via ons dealernetwerk een fietsverzekering af " aldus Toon Cochez van Callant.

"We mogen steeds meer klanten uit België verwelkomen. Daardoor kregen we ook steeds meer verzoeken om de koppeling met Callant te integreren", legt Jebbe Sluiter van CycleSoftware uit. De koppeling is inmiddels geïntegreerd en kan in gebruik genomen worden door onze Belgische klanten.

Nieuwe VoIP partner uitgelicht

Nieuwe VoIP partner uitgelicht

Sinds kort is Nelis it Services onze VoIP partner. Dit biedt ook voor CycleSoftware gebruikers mogelijkheden.

Waarom een VoIP koppeling?
Wanneer CycleSoftware gebruikers van deze VoIP koppeling gebruik maken, hebben ze een aantal extra mogelijkheden. De koppeling kijkt of het nummer waarmee de klant belt, al bekend is in CycleSoftware. Als dit het geval is, zien ze meteen de historie van de klant en kunnen ze desgewenst een reparatie inplannen of een bestelling invoeren. Ook kunnen CycleSoftware gebruikers vanuit deze klantgegevens zelf de klant bellen. Ze hoeven hiervoor alleen maar op de link te klikken.

Graag stellen wij jullie voor aan Daan!

Graag stellen wij jullie voor aan Daan!


Vanaf heden is Daan Baars werkzaam bij CycleSoftware. Daan bewaakt het serverbeheer en ondersteunt de technische kant van onze software.

Daan: “Voordat ik bij CycleSoftware begon met werken heb ik 6 jaar bij een IT partij gewerkt als systeembeheerder en ontwikkelaar. Vanuit die rol ben ik ook met CycleSoftware in aanraking gekomen. Mijn hobby’s zijn mountainbiken, gamen en in het weekend lekker genieten op de camping met mijn gezin. Het mooiste aan mijn nieuwe werk vind ik de uitdaging om het onze klanten nog makkelijker te maken. Daarnaast vind ik het interessant om complexe vraagstukken te onderzoeken en nieuwe technieken te implementeren.”

Een uitbreiding van het team!

Een uitbreiding van het team!

Sjors van Zandbeek is vanaf heden werkzaam op de support afdeling van CycleSoftware. Hij wordt intern opgeleid om samen met het support team al je vragen te kunnen gaan beantwoorden.


Sjors: "Ik ben bijna klaar met mijn opleiding Marketing en Communicatie, hiervoor zat ik op de Young Talent Academy in Nijmegen. Mijn hobby’s zijn wielrennen en leuke dingen doen met mijn vrienden. Ik hoop mijzelf verder te kunnen ontwikkelen binnen CycleSoftware en mij te kunnen specialiseren in het helpen van klanten. Ik kijk er naar uit om snel jullie vragen te gaan beantwoorden."

CycleSoftware introduceert planner voor winkelbezoek en reparaties

CycleSoftware introduceert planner voor winkelbezoek en reparaties

Consumenten kunnen met de vernieuwde Online Planner van CycleSoftware voortaan eenvoudig een winkelbezoek of reparatie aan hun rijwiel inplannen via de website van hun fietsenwinkel.

‘Bij CycleSoftware denken wij mee met onze klanten en weten wij wat er speelt bij hen in de winkels’, vertelt Jebbe Sluiter van CycleSoftware. ‘De huidige tijd verplicht winkels om afspraken te maken voor verkoopgesprekken. Daarnaast is ook het inplannen van reparaties is cruciaal om een werkplaats rendabel te krijgen. Met de vernieuwde Online Planner kunnen consumenten op een eenvoudige en snelle manier zelf een winkelbezoek en/of reparatie inplannen.’

Bij een reparatie kunnen klanten aangeven wat er aan hun tweewieler moet gebeuren. Vervolgens kiezen zij een tijdvak en kunnen zij de reparatie aanmelden. Bij winkelbezoeken kan de ondernemer aangeven wanneer er een verkoper beschikbaar is en hoe lang de blokken zijn, waarin een afspraak gepland kan worden.

De Online Planner is een uitbreiding op de reeds bestaande reparatieplanner in CycleSoftware. Volgens Sluiter levert de Online Planner vooral veel gemak op voor ondernemers. ‘Zij krijgen hierdoor meer overzicht in hun agenda en kunnen consumenten op een eenvoudige manier toegang tot hun winkel en werkplaats bieden.’

CycleSoftware versterkt positie op Belgische markt door koppeling met KBC Autolease NV.

CycleSoftware versterkt positie op Belgische markt door koppeling met KBC Autolease NV.

Alle CycleSoftware-gebruikers die geregistreerd dealer zijn bij KBC Autolease kunnen vanaf maart het lease-proces volledig digitaliseren.

‘Bij CycleSoftware merkten we dat de dealers niet zaten te wachten op het administratieve werk dat het leasen van een fiets met zich meebrengt’ zegt Sander, vertegenwoordiger van CycleSoftware in België. ‘Deze nieuwe koppeling zorgt ervoor dat de offertes die bij KBC Autolease terecht moeten komen, automatisch doorgestuurd, geaccepteerd en gefactureerd kunnen worden in CycleSoftware. De doorlooptijd wordt hierdoor significant verkort.’

Vanaf maart kunnen de gemeenschappelijke klanten van CycleSoftware en KBC Autolease hun leaseaanvragen via de digitale weg insturen.

Els Collier (KBC Autolease): ‘In eerste instantie heeft KBC Autolease voor de digitale weg gekozen om onze dealers te ontlasten van alle administratie die hierbij kwam kijken en om de doorlooptijd van offerte tot effectieve bestelling in te korten. De dealer kan in CycleSoftware het hele proces beheren en opvolgen.’

Nadien zal er ook voor het onderhoud van de leasefietsen de digitale weg ingeslagen worden. Ook die koppeling wordt intussen onderzocht!

TCK Sports Group en CycleSoftware koppelen

TCK Sports Group en CycleSoftware koppelen

Door de nieuwe koppeling worden de producten van TCK Sports Group (o.a. leverancier van het merk Ortlieb) automatisch ingelezen en up-to-date gehouden in het programma van CycleSoftware. Op deze manier hebben klanten altijd de beschikking over de nieuwste artikelinformatie en actuele voorraadinformatie.

 

Ook zijn er nieuwe koppelingen geïntegreerd om direct vanuit CycleSoftware een bestelling bij TCK Sports Group te plaatsen en kunnen de binnengekomen bestellingen middels het inlezen van een pakbon snel worden verwerkt. Ook biedt TCK Sport Group de dropshipments functie aan, hierdoor kunnen CycleSoftware gebruikers hun webshopbestellingen direct laten versturen via TCK Sports Group, rechtstreeks naar de consument.

CycleSoftware koppelt met ANWB E-bike vergelijker

CycleSoftware koppelt met ANWB E-bike vergelijker

CycleSoftware heeft in samenwerking met ANWB een nieuwe koppeling gerealiseerd. Hierdoor is het mogelijk om vanuit CycleSoftware geheel automatisch je voorradige e-bikes te tonen in de E-bike vergelijker van de ANWB. Door deze nieuwe functionaliteit kunnen consumenten direct contact opnemen voor informatie, een proefrit of om een e-bike te kopen. 

De E-bike vergelijker op anwb.nl trekt elk jaar ruim een miljoen bezoekers. Deze mensen zijn op zoek naar een elektrische fiets die past bij hun wensen. De ANWB E-bike vergelijker toont vergelijkingen en beoordelingen en is daarmee een goede hulp bij het kiezen van de juiste elektrische fiets.

CycleSoftware koppelt met Mijnfietsverhuur.nl

CycleSoftware koppelt met Mijnfietsverhuur.nl

Met de software van Mijnfietsverhuur.nl kun je eenvoudig je voorraad van verhuurfietsen, reserveringen en verhuuroverzichten beheren. Ook is het mogelijk om een online boekingsmodule te gebruiken, die in je eigen website te implementeren is. De verhuuroplossing is samen met fietsverhuurders ontwikkeld tot een krachtig en flexibel systeem.
 
De integratie met CycleSoftware zorgt ervoor, dat de registratie van verhuurinkomsten en ook borg, via je kassa van CycleSoftware kan worden afgehandeld.

CycleSoftware introduceert retourpinnen voor PAY. Terminal gebruikers

CycleSoftware introduceert retourpinnen voor PAY. Terminal gebruikers

CycleSoftware gebruikers met een PAY. terminal kunnen vanaf nu gebruikmaken van retourpinnen. Dit is een omgekeerde pintransactie waarbij een winkelier elektronisch geld teruggeeft aan zijn klant.

Retourpinnen is handig wanneer artikelen retour komen of een borgsom moet worden terugbetaald. Het werkt eenvoudig: een klant stopt zijn pinpas in de pin terminal en de winkelier stort het bedrag terug op de bankrekening van de klant.

De voordelen van retourpinnen op een rij:

 • Snel, eenvoudig, veilig én klantvriendelijk
 • Zowel voor zakelijke als particuliere klanten
 • Makkelijk borg terugboeken naar een klant
 • Snellere doorstroming bij de kassa
 • Minder administratieve lasten
 • Snel te integreren via PAY.
 • Bedragen staan de volgende werkdag op de bankrekening van de klant

Het retourpinnen kan vanaf nu bij PAY. aangevraagd worden. Zij maken de PAY. Terminal vervolgens zo snel mogelijk gereed voor retourpinnen.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

CycleSoftware koppelt met viaBOVAG.nl

CycleSoftware koppelt met viaBOVAG.nl

CycleSoftware biedt rijwielzaken als eerste de mogelijkheid om hun fietsen aan te bieden op viaBOVAG.nl. De website viaBOVAG.nl is gestart met het aanbieden van nieuwe en gebruikte fietsen op haar platform.

De koppeling met viaBOVAG.nl is vanaf heden actief. Nieuwe en gebruikte fietsen kunnen per direct worden aangeboden en zullen getoond worden op de website van viaBOVAG.nl.

Deze advertentiewebsite is alleen toegankelijk voor BOVAG-leden. ViaBOVAG.nl trekt maandelijks 1 miljoen bezoekers. Dit zijn vooral consumenten die waarde hechten aan betrouwbare aanbieders en eerlijke prijzen. Mensen met serieuze koopintenties, zo blijkt uit onderzoek. CycleSoftware gebruikers kunnen vrijblijvend en kosteloos gebruik maken van de koppeling tot 1 januari 2021.

CycleSoftware is een samenwerking aangegaan met vergelijkingssite Kieskeurig.nl

CycleSoftware is een samenwerking aangegaan met vergelijkingssite Kieskeurig.nl

Om een brug te bouwen tussen online oriëntatie van klanten en een offline bezoek aan jouw winkel is CycleSoftware een samenwerking aangegaan met vergelijkingssite Kieskeurig.nl.

Steeds meer mensen oriënteren zich eerst online op de aanschaf van een nieuwe elektrische fiets vóórdat ze naar een fietsenwinkel gaan. Ze lezen informatie en vergelijken verschillende merken en modellen. Maar ze willen ook graag weten waar de e-bikes op voorraad staan!

De uitdaging is om die online oriënterende consumenten te verleiden om naar jouw winkel te komen. Door de nieuwe samenwerking met Kieskeurig.nl biedt CycleSoftware ondernemers de kans om meer klanten in hun winkel te krijgen. 

Fietsenwinkels die werken met CycleSoftware kunnen met één druk op de knop zichtbaar worden in de E-Bike StoreLocator van Kieskeurig.nl. Zo bouwen we samen een brug tussen online oriëntatie en een fysiek winkelbezoek.

CycleSoftware maakt gespreid betalen voor iedere fietsenwinkel mogelijk

CycleSoftware maakt gespreid betalen voor iedere fietsenwinkel mogelijk

CycleSoftware is een samenwerking aangegaan met ‘in3’ en ‘SprayPay - gespreid betalen’. Op deze manier maakt CycleSoftware het mogelijk om met één druk op de knop gespreid te kunnen betalen.

Mede door de groeiende belangstelling voor duurdere elektrische fietsen, verkopen fietsenwinkels tegenwoordig steeds meer fietsen uit een hoger prijssegment. Dit heeft als gevolg dat consumenten hun fiets soms ook in meerdere termijnen willen betalen.

Met ‘in3’ kan de consument het aankoopbedrag van zijn nieuwe fiets in 3 gelijke termijnen voldoen zonder rente of BKR registratie. De klant betaalt de eerste termijn direct via iDEAL waarna het product geleverd kan worden. Hiervoor zijn geen extra gegevens nodig waardoor de klant razendsnel af kan rekenen. De tweede en derde termijn worden respectievelijk binnen 30 en 60 dagen betaald aan ‘in3’.

‘SprayPay gespreid betalen’ biedt consumenten de mogelijkheid om een fiets tegen een vast bedrag per maand in maximaal 36 termijnen te betalen. Klanten kunnen bovendien ook altijd eerder en boetevrij aflossen.

‘In3’ en ‘SprayPay’ nemen bovendien het betaalrisico over, waardoor ondernemers altijd verzekerd zijn van uitbetaling. Met het toevoegen van deze nieuwe betaalopties in haar kassasysteem speelt CycleSoftware in op een nieuwe trend in de markt. 

CycleSoftware breidt helpdesk uit voor nog betere service

CycleSoftware breidt helpdesk uit voor nog betere service

Laura van Coenen nieuw gezicht bij CycleSoftware


Onlangs is Laura van Coenen gestart op de afdeling Support van CycleSoftware. "Ik beantwoord graag alle vragen van de eindgebruikers. Vriendelijkheid en een goede service staan bij mij voorop", aldus Laura. "Na mijn werk zit ik graag achter de computer en vind ik het leuk om mensen te helpen. Support bij CycleSoftware is dus voor mij de perfecte kans om deze twee dingen samen te combineren."

Netfiets en CycleSoftware koppelen

Netfiets en CycleSoftware koppelen

Door de nieuwe koppeling worden de producten van Netfiets automatisch ingelezen en up-to-date gehouden in het programma van CycleSoftware. Op deze manier hebben klanten altijd de beschikking over de nieuwste artikelinformatie en de actuele voorraadinformatie.

Ook is het mogelijk om direct vanuit CycleSoftware een bestelling bij Netfiets te plaatsen.

CycleLease: de nieuwe zakelijke leasefiets oplossing van CycleSoftware

CycleLease: de nieuwe zakelijke leasefiets oplossing van CycleSoftware

Werkgevers kunnen vanaf 1 januari 2020 tegen gunstige voorwaarden een leasefiets beschikbaar stellen aan hun werknemers. Een werknemer betaalt hier slechts 7 procent bijtelling over, wat in de praktijk neerkomt op een paar euro per maand voor een elektrische fiets. Met CycleLease geeft CycleSoftware rijwielzaken de mogelijkheid om een eigen zakelijke leasefiets oplossing aan te bieden aan klanten.


Er zijn al behoorlijk wat initiatieven op het gebied van leasefietsen. Welke voordelen biedt CycleLease ten opzichte van andere aanbieders? Bij CycleSoftware zien we dat de markt volop in beweging is. Veel partijen betreden momenteel de leasefietsbranche. Wij willen dat iedere fietsenwinkel kan voorzien in de vraag naar zakelijke leasefietsen, zonder te veel rompslomp en/of papierwerk. Ook als zij geen merkdealer zijn, of niet zijn aangesloten bij een inkoopcombinatie.

Met CycleLease kunnen winkeliers via een paar simpele stappen een leasefietser op weg helpen. Zonder papieren rompslomp, maar met behoud van de volle marge op de fiets. Het hele proces, van het sturen van een offerte tot het claimen van onderhoudskosten, is volledig geïntegreerd in het CycleSoftware programma.

Binnenkort ontvangt iedere klant van CycleSoftware informatie over hoe hij kan aansluiten bij CycleLease. 

CycleSoftware opnieuw gecertificeerd door Twinfield en dat vieren we!

CycleSoftware opnieuw gecertificeerd door Twinfield en dat vieren we!

CycleSoftware gebruikers betalen de eerste 3 maanden niet voor de boekhoudkoppeling met Twinfield en ontvangen een GRATIS training MKB Boekhouden t.w.v. € 199,-

De administratiekoppeling met Twinfield kent een volledige integratie. CycleSoftware gebruikers kunnen met een druk op de knop alle boekingen en betalingen volledig automatisch doorzetten naar het boekhoudprogramma Twinfield. Hierin worden ook openstaande posten en kasuitgaven meegenomen.

Benieuwd naar de actievoorwaarden? Neem dan contact met ons op!

Artikelbestand van Flow Sports Distribution toegevoegd binnen CycleSoftware

Artikelbestand van Flow Sports Distribution toegevoegd binnen CycleSoftware

Flow Sports Distrubution levert accessoires voor onder andere banden en velgen aan de vakhandel in de Benelux. Zij richten zich volledig op accessoires voor mountainbikes, gravelbikes en racefietsen.

De merken die het bedrijf exclusief verdeeld in de BENELUX zijn Orange Seal (sealant, velglint en ventielen), Cushcore (velgbescherming) en Rapstrapz (mounts).

Leverancier BusyBee Bike toegevoegd binnen CycleSoftware

Leverancier BusyBee Bike toegevoegd binnen CycleSoftware

Het artikelbestand van de Nederlandse leverancier BusyBee is eveneens toegevoegd als leverancier binnen CycleSoftware. BusyBee is leverancier van een aantal innovatieve producten in de volgende merken:
ProGold lubricants, Bikeshield frameprotectie, Ravemen fietsverlichting, OKO Magic Milk tyre sealant, Safeman slot, Upstand standaard, Magicshine helmen, Rockstop velgbeschermer en Tange Seiki.

Met deze producten bieden zij een onderscheidend assortiment om de veiligheid, bescherming en het onderhoud van de fietser zo optimaal mogelijk te laten zijn.

Koppeling met leverancier Wolvenberg is gerealiseerd

Koppeling met leverancier Wolvenberg is gerealiseerd

De leverancierskoppeling tussen Wolvenberg en CycleSoftware is een feit. Voor klanten van Wolvenberg is werken met CycleSoftware een stuk eenvoudiger geworden . Men kan nu de pakbonnen importeren van de binnengekomen bestellingen en ook de real time voorraad opvragen. Het artikelbestand wordt voortaan automatisch ingelezen, waardoor altijd de laatste informatie beschikbaar is.

“Een behoorlijk deel van onze klanten doet zaken met Wolvenberg. Wij vinden het belangrijk om deze koppeling goed te integreren, omdat wij het de klanten het zo makkelijk mogelijk willen maken,” aldus Jebbe Sluiter van CycleSoftware.

“We kregen van CycleSoftware de vraag om ons artikelbestand aan te leveren. Nadat het contact was gelegd, hebben wij hier met CycleSoftware direct werk van gemaakt. De samenwerking is bijzonder prettig verlopen, ” aldus Wolvenberg.

Koppeling met GOWA uitgebreid

Koppeling met GOWA uitgebreid

Voor leverancier GOWA, ook wel bekend als Rogelli is er een pakbon en order functionaliteit toegevoegd. Voor GOWA klanten die gebruik maken van CycleSoftware wordt het allemaal een stuk eenvoudiger. Via deze functie kunnen gebruikers namelijk een bestelling plaatsen, en na het ontvangen van de bestelling ook de pakbon inlezen.

CycleSoftware koppelt met Bike2Insure

CycleSoftware koppelt met Bike2Insure

Verzekeringsmaatschappij Bike2Insure is voor de gebruikers van CycleSoftware per direct toegevoegd aan de reeds aanwezige verzekeringskoppelingen binnen CycleSoftware.

Met de fietsverzekering van Bike2Insure zijn klanten verzekerd voor schade én diefstal tijdens hun doordeweekse trainingen. Maar ook tijdens toertochten, cyclo's en wedstrijden voor niet-licentiehouders. Onderscheidend is dat de reparatie altijd door de verkopende fietsenhandelaar en zonder tussenkomst van een expert kan worden uitgevoerd. Zo wordt tijdwinst geboekt, want hoe sneller je klant weer op de fiets zit hoe beter.

Ook werkt Bike2Insure niet met lange contracten, maar is de verzekering na drie maanden alweer opzegbaar. Ze staan voor snelheid, gemak en tevreden klanten.

Het team van CycleSoftware is versterkt met Sander Hiroux

Het team van CycleSoftware is versterkt met Sander Hiroux

Hij wordt het gezicht en de contactpersoon in België voor CycleSoftware. Sander: ‘Met mijn roots in fietsgek Vlaanderen en ervaring als vertegenwoordiger ben ik er van overtuigd dat CycleSoftware een verschil kan maken in elke fietsenwinkel. Ik kijk er alvast naar uit meer uitleg en demo’s te komen geven!

CycleSoftware lanceert nieuwe CS Betaalverzoek module

CycleSoftware lanceert nieuwe CS Betaalverzoek module

Veel winkels zullen dit wel herkennen? Steeds als je een factuur verstuurt naar je klanten, blijf je maar wachten op de betaling. Je belt en mailt klanten regelmatig om erachter te komen of het bedrag al is overgeboekt. In een tijd waarin iedereen binnen een paar seconden via zijn mobiel kan afrekenen via een betaalverzoek is zo'n overboeking een beetje ouderwets.

CycleSoftware heeft nu een oplossing om dit probleem aan te pakken. Verstuur nu automatisch een iDEAL of Bancontact betaalverzoek, samen met de sms of e-mail wanneer een reparatie klaar is, of wanneer een nieuwe fiets klaar staat.

Voordelen bij het versturen van een betaalverzoek:

•           Klanten kunnen eenvoudig via hun mobiel betalen
•           Facturen worden gemiddeld drie keer zo snel betaald
•           Voorkom problemen met pinlimieten op de betaalpas van de klant
•           Snel, eenvoudig en veilig in gebruik
•           Ontvang een notificatie of e-mail wanneer een betaling succesvol is uitgevoerd
•           Facturen die betaald zijn worden automatisch op betaald gezet
•           Minder administratieve handelingen

CycleSoftware introduceert de nieuwe Spare Parts functie

CycleSoftware introduceert de nieuwe Spare Parts functie

Vanaf nu kan in CycleSoftware gebruik worden gemaakt van de Spare Parts functie in de werkplaats. Deze nieuwe functie is ideaal voor het opzoeken en bestellen van onderdelen, die bij de betreffende reparatie horen.

Om de Spare Parts functionaliteit te kunnen gebruiken, is het framenummer belangrijk. Aan de hand daarvan kunnen Spare Parts worden gezocht en besteld worden bij de leverancier.

CycleSoftware gebruikers kunnen zowel bij 'Reparatie invoeren' als bij 'Reparatie wijzigen' op de Spare Parts button klikken om de onderdelen toe te voegen aan een reparatie.

De bestelde onderdelen kunnen door middel van een pakbon worden ingelezen en worden toegevoegd aan de betreffende reparatie.

In eerste instantie is deze functie beschikbaar voor de fietsmerken van Sparta, Batavus, Loeki, Koga, Alpina & Cortina.

CycleSoftware koppelt met GripGrab

CycleSoftware koppelt met GripGrab

Koppeling met GripGrab is gerealiseerd

De leverancierskoppeling tussen GripGrab en CycleSoftware is een feit. Voor klanten van GripGrab is werken met CycleSoftware een stuk eenvoudiger geworden . Men kan nu de pakbonnen importeren van de binnengekomen bestellingen en ook de real time voorraad opvragen. Het artikelbestand wordt voortaan automatisch ingelezen, waardoor altijd de laatste informatie beschikbaar is. Ook kan men nu direct een bestelling plaatsen vanuit CycleSoftware.

“Door de toenemende activiteiten van GripGrab kregen we steeds meer vraag naar integraties van koppelingen. Het is voor de winkelier een tijdrovende klus om binnenkomende goederen te verwerken en bestellingen te doen. Door de integraties van de pakbon- en bestelfuncties kunnen winkeliers niet alleen sneller bestellingen plaatsen, maar wordt ook de kans op fouten verkleind", vertelt Jebbe Sluiter van CycleSoftware.

“We kregen van onze dealers steeds vaker de vraag om ons artikelbestand aan CycleSoftware aan te leveren. Nadat het contact was gelegd, heeft CycleSoftware hier direct werk van gemaakt. De samenwerking is bijzonder prettig verlopen,” aldus GripGrab Manager Martin Krøyer.

Koppeling met Gransier is gerealiseerd

Koppeling met Gransier is gerealiseerd

De koppeling tussen CycleSoftware en Gransier is onlangs uitgebreid. 

Voor Gransier klanten die gebruik maken van CycleSoftware wordt het allemaal een stuk eenvoudiger. Door de nieuwe koppeling kunnen CycleSoftware gebruikers voortaan rechtstreeks vanuit het CycleSoftware programma een bestelling plaatsen bij Gransier. Door de ontwikkelde koppeling is ook real-time voorraadinformatie beschikbaar. 

De ontvangen bestellingen kunnen door het inlezen van de pakbon direct worden verwerkt naar de voorraad. Sneller en zorgvuldiger bestellen in combinatie met het inlezen van pakbonnen, dat scheelt fouten, tijd en handelingen!

CycleSoftware vergroot het betaalgemak

CycleSoftware vergroot het betaalgemak

Betaalverwerker Pay.nl en CycleSoftware zijn een samenwerking aangegaan. Klanten van CycleSoftware kunnen daardoor vanaf nu extra voordelig gebruik maken van nieuwe betaalmogelijkheden

Pay.nl verzorgt dagelijks tienduizenden betalingen in binnen- en buitenland, onder meer via de Yomani pinautomaat. Deze pinautomaat behoort tot de nieuwste generatie betaalautomaten en is via meerdere werkstations in je winkel aan te sturen. Ook kun je standaard zowel pin als creditcardbetalingen accepteren tegen gunstige condities.

‘De manier van betalen gaat binnen vijf jaar totaal veranderen, zegt Jebbe Sluiter van CycleSoftware. ‘Contante betalingen nemen af en ook de pinpas verdwijnt uiteindelijk. Door deze samenwerking met Pay.nl kunnen we onze klanten nu en in de toekomst de nieuwste betaalmogelijkheden blijven aanbieden.’

Koppeling met Optima Cycles is gerealiseerd

Koppeling met Optima Cycles is gerealiseerd

De koppeling tussen CycleSoftware en Optima Cycles is gerealiseerd. Voor Optima Cycles klanten die gebruik maken van CycleSoftware wordt het allemaal een stuk eenvoudiger.

 

Bestellen en voorraad beheren via de nieuwe koppeling:

CycleSoftware gebruikers kunnen voortaan rechtstreeks vanuit het CycleSoftware programma een bestelling plaatsen bij Optima Cycles. Door de ontwikkelde koppeling is ook real-time voorraadinformatie beschikbaar. Ook de binnengekomen bestellingen kunnen door het inlezen van de pakbon direct worden verwerkt naar de voorraad. Sneller en zorgvuldiger bestellen en het inlezen van pakbonnen in het eigen winkelpakket, dat scheelt fouten, tijd en handelingen!

CycleSoftware en CYCLETECH koppelen

CycleSoftware en CYCLETECH koppelen

Door de nieuwe koppeling worden de producten van CYCLETECH automatisch ingelezen en up-to-date gehouden in het programma van CycleSoftware. Op deze manier hebben klanten altijd de beschikking over de nieuwste artikelinformatie en de actuele voorraadinformatie. Ook zijn er nieuwe koppelingen geïntegreerd om direct vanuit CycleSoftware een bestelling bij CYCLETECH te plaatsen en kunnen de binnengekomen bestellingen middels het inlezen van een pakbon snel worden verwerkt. “Onze klanten vragen om structurele oplossingen die het proces doen versnellen. CycleSoftware is zo’n oplossing. Om onze groei te waarborgen hebben wij gekozen voor een samenwerking met CycleSoftware”, aldus CYCLETECH.


Jebbe Sluiter van CycleSoftware is blij met de nieuwe integratie. “Onze klantenkring groeit in een snel tempo. Daarom is het belangrijk om leveranciers te koppelen, waardoor onze klanten tijd kunnen besparen", aldus Sluiter. "Het is goed om te zien dat een mooi bedrijf als CYCLETECH hierin investeert. Met de koppeling wordt het voor de gebruikers gewoon een stuk eenvoudiger om bestellingen te verwerken en orders te plaatsen. We zijn daarom erg blij met de nieuwe integratie."

ABUS en CycleSoftware koppelen

ABUS en CycleSoftware koppelen

Door de nieuwe koppeling worden de producten van ABUS automatisch ingelezen en up-to-date gehouden in het programma van CycleSoftware. Op deze manier hebben klanten altijd de beschikking over de nieuwste artikelinformatie en de actuele voorraadinformatie. Ook zijn er nieuwe koppelingen geïntegreerd om direct vanuit CycleSoftware een bestelling bij ABUS te plaatsen en kunnen de binnengekomen bestellingen middels het inlezen van een pakbon snel worden verwerkt.

Nieuwe ANWB verzekeringskoppeling toegevoegd in CycleSoftware

Nieuwe ANWB verzekeringskoppeling toegevoegd in CycleSoftware

ANWB Blijven Fietsen Verzekering

Deze compleet nieuwe verzekeringsvorm van de ANWB is voor de gebruikers van CycleSoftware per direct toegevoegd aan de reeds aanwezige verzekeringskoppelingen binnen CycleSoftware.

In het nieuwe product ANWB Blijven Fietsen Verzekering is de fiets van de klant door middel van een track&trace-zender en de ANWB Fietspas app verbonden met zijn of haar smartphone.

Met deze app kunnen gebruikers met één druk op de knop aangeven dat hun fiets gestolen is. De ANWB gaat vervolgens met behulp van de track&trace-zender op de fiets in combinatie met een aantal fietskenmerken proberen de fiets terug te vinden.

De leverancierskoppeling van Merida is uitgebreid.

De leverancierskoppeling van Merida is uitgebreid.

De leverancierskoppeling van Merida is uitgebreid. Er zijn nieuwe koppelingen geïntegreerd om direct vanuit CycleSoftware een bestelling bij Merida te plaatsen. Ook kunnen binnengekomen bestellingen middels het inlezen van een pakbon snel verwerkt worden. Met één druk op de knop worden alle gegevens digitaal opgehaald en verwerkt naar de voorraad.

Ook is nu de actuele voorraad van Merida zichtbaar in CycleSoftware. De nieuwe mogelijkheden zijn voor zowel de fietsen als de onderdelen en accessoires beschikbaar.

CycleSoftware vanaf nu eenvoudig koppelen met BikeExchange: test het voor 1 euro

CycleSoftware vanaf nu eenvoudig koppelen met BikeExchange: test het voor 1 euro

CycleSoftware en BikeExchange zijn een unieke samenwerking aangegaan. BikeExchange is een online marktplaats waarop lokale fietsenzaken producten makkelijk kunnen verkopen aan de eindconsument. Aangesloten winkels kunnen via CycleSoftware vanaf nu heel eenvoudig gekoppeld worden met dit platform.


Wat is BikeExchange?

BikeExchange is een online marktplaats waarop winkeliers alle producten die ze in de winkel hebben, ook online kunnen aanbieden en verkopen. Consumenten die online zoeken, kunnen op die manier toch bij de lokale winkel kopen. De winkel profiteert bovendien mee van de marketingactiviteiten van BikeExchange. Door de hoge bezoekersaantallen wordt elke winkel, die aangesloten is bij BikeExchange, heel makkelijk gevonden op het platform en via Google. BikeExchange verzorgt het hele online verhaal en kan zelfs ook een webshop aanbieden.


Waarom koppeling tussen Cyclesoftware en BikeExchange?

BikeExchange plaatst net als CycleSoftware de lokale fietshandel centraal", legt Jebbe Sluiter van CycleSoftware uit. "Daarom hebben we geïnvesteerd in een koppeling. Onze aangesloten winkels kunnen vanaf nu eenvoudig producten plaatsen op dit platform, zodat consumenten kunnen zien welke producten in de winkel te koop zijn.”


Aanbieding

BikeExchange heeft speciale actie ontwikkeld voor de aangesloten winkels van CycleSoftware. Sluiter: "De eerste maand kunnen onze klanten voor slechts één euro kennismaken met BikeExchange. In deze proefperiode kunnen ze het systeem leren kennen en zien hoe eenvoudig het systeem werkt. Wij geloven dat dit absoluut meerwaarde biedt."


Testimonials:

Cyclecenter 53-11 in Zaltbommel, verkozen tot Tweewieler van het Jaar, maakt al gebruik van BikeExchange middels de connectie met CycleSoftware:

“Voor ons werkt het heel handig. Onze fietsen komen automatisch online, zonder dat we hier tijd in moeten steken. Ook het stockniveau blijft altijd up-to-date. Daardoor komen er alleen fietsen online die ook daadwerkelijk in de winkel te verkrijgen zijn. Zo vinden veel extra klanten de weg naar onze winkel.”

Cycle Star in Schijndel is eveneens zeer tevreden:

Door BikeExchange bereiken wij extra klanten. Onze webshop loopt ook via BikeExchange en is eveneens gekoppeld aan CycleSoftware. Daardoor blijft onze voorraad automatisch up-to-date. We worden via BikeExchange boven goed gevonden en hebben daardoor al een aantal fietsen extra verkocht. Het werkt echt goed.”

CYCLESOFTWARE EN VDB PARTS KOPPELEN SYSTEMEN

CYCLESOFTWARE EN VDB PARTS KOPPELEN SYSTEMEN

Met de nieuwe koppeling heeft VDB Parts een primeur. Het is de eerste Belgische leverancier die een echte integratie heeft binnen CycleSoftware.

*Koppeling CycleSoftware en VDB Parts

*Winkelier kan middels pakbon voorraad in systeem zetten

*Inzicht in voorraad VDB Parts

*Eenvoudiger bestellen

 

Door de nieuwe koppelingen worden de producten van VDB Parts automatisch ingelezen en up-to-date gehouden in het programma van CycleSoftware. Op deze manier hebben klanten altijd de beschikking over de nieuwste artikelinformatie en de actuele voorraadinformatie. Ook zijn er nieuwe koppelingen geïntegreerd om direct vanuit CycleSoftware een bestelling bij VDB Parts te plaatsen en kunnen de binnengekomen bestellingen middels het inlezen van een pakbon snel worden verwerkt.

Jebbe Sluiter van CycleSoftware is blij met de nieuwe integraties. “Onze klantenkring in België groeit in een rap tempo. Daarom is het belangrijk om leveranciers te koppelen, waardoor onze klanten tijd kunnen besparen", aldus Sluiter. "Het is goed om te zien dat een mooi bedrijf als VDB Parts hierin investeert. Met de koppelingen wordt het voor de gebruikers gewoon een stuk eenvoudiger om bestellingen te verwerken en orders te plaatsen. We zijn daarom erg blij met de nieuwe integraties."
 

De koppeling met Cyclesoftware is voor VDBParts een belangrijke stap in het verder administratief ontlasten van klanten. "Onze finale doelstelling is om tegen optimale prijzen een maximale service te leveren voor een breed assortiment artikelen. Wij zorgen op deze manier beter voor onze dealers, die op hun beurt beter voor de klanten kunnen zorgen; we hebben er dus beiden belang bij”, zegt Geert Verniers voor VDBParts en Oxford fietsen uit België.

Dynamo Retail Group gaat samenwerking aan met CycleSoftware

Dynamo Retail Group gaat samenwerking aan met CycleSoftware

Met de samenwerking is CycleSoftware officieel contractleverancier geworden van Dynamo Retail Group.

Met de ontwikkelde koppelingen kunnen alle leden van Dynamo Retail Group met het CycleSoftware POS systeem direct gebruik maken van Category Management. Door middel van Category Management wordt een evenwichtige kerncollectie samengesteld tussen diverse merken, rekening houdend met landelijke ontwikkelingen. De koppeling maakt het mogelijk om fietsen te bestellen via Dynamo Retail Group en zo automatisch de kerncollectie aan te vullen. 

Ook zijn er koppelingen gemaakt met het fietspaspoort, de servicepas en de cadeaupas voor Bike Totaal en Profile ondernemers. Ondernemers die gebruikmaken van dit systeem kunnen nu ook eenvoudig een fietspaspoort of servicepas aanmaken en hier direct vanuit de kassa mee werken. Met het fietspaspoort en de servicepas maken de ondernemers de waarde van het onderhoudspakket dat zij geven bij de verkoop van een fiets tastbaar. Door automatische e-mails komen klanten vaker terug naar de winkel. Consumenten waarderen deze service enorm en er wordt dan ook massaal op gereageerd. De service reviews die zij naderhand invullen geven ook veel inzicht.

CycleSoftware koppelt met Oneway Bike Industry

CycleSoftware koppelt met Oneway Bike Industry

De nieuwe koppelingen tussen Oneway en CycleSoftware maken het plaatsen en verwerken van bestellingen en binnenkomende fietsen en artikelen voor rijwielzaken een stuk eenvoudiger. 

*Koppeling CycleSoftware en Oneway Bike Industry B.V.

*Winkelier kan middels pakbon voorraad in systeem zetten

*Inzicht in voorraad Oneway

*Eenvoudiger bestellen

Oneway Bike Industry investeert continu in het correct, maar vooral compleet aanleveren van data aan de dealer. Door de nieuwe koppelingen kunnen gebruikers van CycleSoftware via de pakbonnen van Oneway Bike Industry de producten van CUBE direct inlezen. Hierdoor wordt de voorraad in één keer bijgeboekt. Ook is de voorraad van het merk zichtbaar in CycleSoftware en kunnen binnenkort vanuit het systeem direct bestellingen worden geplaatst. Door de koppeling kan er eenvoudig besteld worden op basis van minimale- en maximale voorraad of op basis van verkochte artikelen.  

“Door de toenemende activiteiten van Oneway kregen we steeds meer vraag naar integraties van koppelingen. Het is voor de ondernemer een tijdrovende klus om binnenkomende goederen te verwerken en bestellingen te doen. Door de integraties van de pakbon- en bestelfuncties kunnen ondernemers niet alleen sneller bestellingen plaatsen, maar wordt ook de kans op fouten verkleind", vertelt Jebbe Sluiter van CycleSoftware.

“We zijn blij dat we onze klanten zo kunnen helpen om de inkomende goederenstroom efficiënter te verwerken en eenvoudiger te kunnen communiceren in de winkel met de klant. We zijn druk bezig met het beschikbaar maken van een bestelfunctie. Hoe makkelijker een winkelier kan werken, des te meer aandacht en energie hij kan besteden aan zijn eigen klanten”, aldus Oneway IT Manager Matthijs Gerrits.

Koppeling met Fietsmarktplein

Koppeling met Fietsmarktplein

De samenwerking tussen Cycle Software en Fietsmarktplein is feit!
U kunt nu kosteloos in 2015 en zonder verplichting van opzegging gebruik maken van het platform www.fietsmarktplein.nl als extra verkoopkanaal voor uw tweedehands fietsen. 
Door de koppeling met Cycle software is uw voorraad tweedehands fietsen altijd actueel online. 

CycleSoftware lanceert B2B doorlever platform!

CycleSoftware lanceert B2B doorlever platform!

 

Om de kans op nee-verkoop bij tweewielerbedrijven terug te dringen, heeft CycleSoftware een unieke tool ontwikkelt: het CS Doorlever Platform. Met deze nieuwe tool kunnen klanten van CycleSoftware onderling snel en eenvoudig doorlevering van tweewielers regelen. 

Via het CS Doorlever platform kunnen rijwielzaken razendsnel en anoniem zoeken in ruim 100.000 voorradige tweewielers bij collega dealers. Als de juiste tweewieler is gevonden, wordt er een aanvraag verstuurd voor doorlevering met een voorstel voor doorlever marge. Indien beide partijen tot een akkoord komen, kan er eenvoudig worden betaald via IDEAL. Het transport en de facturatie worden ook automatisch verzorgd via het CS Doorlever platform van CycleSoftware.

“We merken via onze klanten dat beschikbaarheid van fietsen een steeds groter probleem aan het worden is. Via ons nieuwe platform kunnen dealers elkaar vooruit helpen", vertelt Jebbe Sluiter van CycleSoftware. "Door de facturatie en ook het transport uit handen te nemen, is een doorlevering binnen een paar minuten geregeld. Snel, betrouwbaar en anoniem.” 

Klanten van CycleSoftware hebben automatisch toegang tot het nieuwe platform.

CycleSoftware versterkt samenwerking met ENRA verzekeringen

CycleSoftware versterkt samenwerking met ENRA verzekeringen

CycleSoftware heeft haar samenwerking met fietsverzekeraar ENRA verzekeringen uitgebreid. Vanaf nu is het mogelijk om via de koppeling tussen Cycle Software en ENRA ook tweewielerverzekeringen af te sluiten in België. Daarnaast kunnen winkels in de grensstreek met Duitsland voortaan ook fietsen voor hun Duitse klanten bij ENRA verzekeren.

"We mogen steeds meer klanten uit België verwelkomen. Daardoor kregen we ook steeds meer verzoeken om de koppeling met ENRA België te integreren", legt Jebbe Sluiter van CycleSoftware uit. De koppeling is inmiddels geïntegreerd en kan in gebruik genomen worden door onze Belgische klanten. Daarnaast is het mogelijk voor Nederlandse winkels in de grensstreek met België en Duitsland om een extra account aan te maken. Op die manier kunnen ook zij via een paar klikken een Belgische of Duitse fietsverzekering bij ENRA afsluiten."

Raymond Lussenburg, manager verkoop Nederland en België bij ENRA, is blij met de koppeling voor Belgische rijwielhandelaren en de uitbreiding voor Duitsland. "Wij zijn nu ruim twee jaar actief in België en maken hier een mooie groei door. Ook Duitse consumenten weten ons steeds beter te vinden. Klanten kunnen bij ons hun elektrische fiets of gewone fiets direct online verzekeren, of via een aangesloten rijwielhandelaar. De koppeling met CycleSoftware maakt het voor Belgische rijwielhandelaren en rijwielzaken in de Duitse grensstreek nu nog eenvoudiger om een verzekering voor een tweewieler bij ons af te sluiten."

Nieuwe versie van CycleSoftware is gelanceerd!

Nieuwe versie van CycleSoftware is gelanceerd!

Vanaf nu is de nieuwe versie van CycleSoftware beschikbaar voor onze gebruikers. In de nieuwste versie hebben we nog meer rekening gehouden met het gebruik op tablets en telefoons, ook is de ondersteuning voor verschillende beeldschermformuten en resolutie instellingen sterk verbeterd. We hebben de lay-out klaar gemaakt voor de toekomst en een hele rustige look & feel gegeven.

Tehava en CycleSoftware koppelen

Tehava en CycleSoftware koppelen

De kassakoppeling tussen CycleSoftware en Tehava is gerealiseerd. Voor Tehava klanten die gebruik maken van CycleSoftware wordt het allemaal een stuk eenvoudiger.

 

Bestellen en voorraad beheren via de nieuwe koppeling:

CycleSoftware gebruikers kunnen voortaan rechtstreeks vanuit het CycleSoftware pakket een bestelling plaatsen bij Tehava. Door de ontwikkelde koppeling is ook real-time voorraadinformatie beschikbaar. Ook de binnengekomen bestellingen kunnen door het inlezen van de pakbon direct worden verwerkt naar de voorraad. Sneller en zorgvuldiger bestellen en het inlezen van pakbonnen in het eigen winkelpakket, dat scheelt fouten, tijd en handelingen!

 

Activeer uw koppeling:

Ook een altijd up-to-date artikelbestand, verkleinde foutmarge en tijd besparen? Vanaf maandag 24 november,kun je de koppeling activeren door de koppelingsgegevens aan te vragen. Ga hiervoor in CycleSoftware naar Beheer – Instellingen - Leveranciers – Koppelingen. Klik onder het kopje Tehava op de link om de koppelingsgegevens aan te vragen. Vervolgens zal een medewerker van Tehava de koppelingsgegevens rechtstreeks in uw CycleSoftware pakket instellen. Via het vraagtekentje ontvang je een melding wanneer je koppeling klaar is voor gebruik.

Koppeling met Trek Benelux

Koppeling met Trek Benelux

De leverancierskoppeling tussen Trek Benelux en CycleSoftware is een feit. Binnen het geautoriseerde Trek dealernetwerk kunnen Trek dealers hierdoor sneller en zorgvuldiger de bestellingen van Trek fietsen en Bontrager accessoires inlezen en verwerken in hun kassa- en voorraadsysteem. Met één druk op de knop worden alle gegevens digitaal opgehaald en verwerkt naar de voorraad. Bovendien kan men ook de realtime voorraad opvragen.

“Wij willen onze Trek dealers zoveel mogelijk ontzorgen. Het integreren van IT systemen is een belangrijke stap hierin. Daarom hebben we de beschikbare capaciteit van de IT afdeling uitgebreid door Harmen van Es als fulltime projectleider aan te stellen. Onze keus om de eerste stap met CycleSoftware te doen, is ons zeer goed bevallen”, aldus Petra de Fluiter van Trek Benelux.

“Met deze koppeling bieden we weer een extra stukje gemak voor onze klanten. Altijd een up-to-date artikelbestand, minder kans op fouten en het bespaart tijd. Na het contact met Trek Benelux en het aanstellen van Harmen van Es is het allemaal snel gegaan en is de integratie naar alle tevredenheid gerealiseerd”, aldus Jebbe Sluiter van CycleSoftware.

Specialized en CycleSoftware koppelen

Specialized en CycleSoftware koppelen

Specialized Europe B.V. en CycleSoftware slaan de handen in elkaar en leggen een koppeling aan tussen hun automatiseringspakketten. Binnen het geautoriseerde Specialized dealernetwerk kunnen Specialized dealers hierdoor sneller en zorgvuldiger de bestellingen van Specialized fietsen en accessoires ingeven. Ook kunnen de dealers de bestellingen inlezen en verwerken in hun kassa- en voorraadsysteem.
Met één druk op de knop worden alle gegevens digitaal opgehaald en verwerkt naar de voorraad. De kans op fouten is hierdoor minimaal geworden. Er kunnen onder andere direct bestellingen worden geplaatst, actuele voorraadgegevens worden opgevraagd en pakbongegevens worden ingelezen.

“Door deze vooruitstrevende koppeling kunnen we onze dealers dan ook zoveel mogelijk werk uit handen nemen. Het blijvend verhogen en verbeteren van onze service richting onze dealers vinden we enorm belangrijk,” aldus Frank van Dulmen, Market Leader voor de Nederlandstalige markt van Specialized.
“Voor onze klanten wilden we graag samenwerken met Specialized, steeds meer kregen we hier vraag naar, mede ook door het openen van een Specialized Concept Store. Een mooie koppeling die veel werk uit handen zal nemen,” aldus Jebbe Sluiter van CycleSoftware.

Koppeling Louis Verwimp is gerealiseerd

Koppeling Louis Verwimp is gerealiseerd

De leverancierskoppeling tussen Louis Verwimp B.V. en CycleSoftware is een feit. Voor klanten van Louis Verwimp B.V. is werken met CycleSoftware een stuk eenvoudiger geworden . Men kan nu de pakbonnen importeren van de binnengekomen bestellingen en ook de real time voorraad opvragen. Het artikelbestand wordt voortaan automatisch ingelezen, waardoor altijd de laatste informatie beschikbaar is. Ook kan men nu direct een bestelling plaatsen vanuit CycleSoftware.

“Een behoorlijk deel van onze klanten doet zaken met Louis Verwimp B.V. Wij vinden het belangrijk om deze koppeling goed te integreren, omdat wij het de klanten het zo makkelijk mogelijk willen maken,” aldus Jebbe Sluiter van CycleSoftware.

“We kregen van onze dealers steeds vaker de vraag om ons artikelbestand aan CycleSoftware aan te leveren. Nadat het contact was gelegd, heeft CycleSoftware hier direct werk van gemaakt. De samenwerking is bijzonder prettig verlopen, ” aldus Louis Verwimp.

VoIP Integratie

VoIP Integratie

Steeds meer winkels maken gebruik van VoIP, ook wel bellen via internet genoemd. Bellen via internet biedt veel voordelen en bovendien zijn de tarieven voordelig. Hierdoor is VolP uitermate interessant voor het MKB.
CycleSoftware heeft nu een module ontwikkeld om VolP te integreren in je automatiseringssysteem. Wanneer je van deze module gebruik maakt, heb je een aantal extra mogelijkheden. De module kijkt of het nummer waarmee de klant belt, al bekend is in CycleSoftware. Als dit het geval is, zie je meteen de historie van de klant en kun je desgewenst een reparatie inplannen of een bestelling invoeren. Ook kun je vanuit deze klantgegevens zelf de klant bellen. Je hoeft hiervoor alleen maar op de link te klikken.

Om onze module te activeren is een VoIP dienst van Broadsoft nodig.
“De persoonlijke aanpak richting de klant wordt steeds belangrijker. Door deze module kan de ondernemer direct de historie van de klant inzien, waardoor tijdens het telefoongesprek niet naar persoonlijke gegevens gevraagd hoeft te worden. De klant zal zich echt gekend voelen en het is tevens gemakkelijk voor de ondernemer, want het scheelt ook weer tijd,” aldus Jebbe Sluiter van CycleSoftware.

Ontwikkeling Tegoedbon integratie

Ontwikkeling Tegoedbon integratie

Met de nieuwe integratie in CycleSoftware kun je zeer eenvoudig via de kassa een tegoedbon genereren. Na de betaling maakt het systeem een unieke barcode aan, welke is gekoppeld aan de waarde van de tegoedbon. Wanneer vervolgens de klant met de tegoedbon wil betalen boekt het systeem automatisch de waarde af, het eventueel niet besteedde bedrag blijft gewoon op de tegoedbon staan voor een volgende aankoop. De nieuwe tegoedbon integratie is standaard beschikbaar voor iedere gebruiker van CycleSoftware.

Tevens zijn er geheel in eigen huisstijl tegoedbonnen in creditcardformaat te verkrijgen, die in een cadeauverpakking kunnen worden meegegeven aan de klant.
“We willen onze klanten zoveel mogelijk tools aanbieden om de consument te kunnen bedienen en binden. Mensen hebben steeds minder tijd en willen bijvoorbeeld snel nog even een cadeautje kopen voordat ze op een verjaardag gaan. Ook de administratie van de tegoedbonnen is allemaal zeer eenvoudig en duidelijk. En nog een voordeel is dat de BTW pas verrekend hoeft te worden bij inname van de tegoedbon. Ook is het zo dat volgens verschillende onderzoeken 20 tot 30% van de tegoedbonnen uiteindelijk niet worden ingewisseld” aldus Jebbe Sluiter van CycleSoftware.