Wij zijn toonaangevend in de fietsenbranche

CycleSoftware ontwikkelt toonaangevende software voor de tweewielerbranche. Hierdoor zijn ondernemers in staat om processen in hun winkel efficiënter en makkelijker te laten verlopen.

Uit eigen ervaring met het werken in een fietsenwinkel is de passie ontstaan voor de tweewielerbranche. Zelf zitten we ook regelmatig op de fiets waardoor we deze passie in leven houden. Hierdoor spreken wij ook dezelfde taal als onze klanten.

Omdat we destijds niet tevreden waren met bestaande automatiseringsoplossingen die aangeboden werden in de markt, zijn we in 2010 begonnen met het bedenken en bouwen van een betere software oplossing voor de tweewielerbranche. Het ontwikkelen van software voor een optimale ondersteuning van inkoop, verkoop en service-activiteiten is inmiddels onze core-business.

Het is ons ultieme doel om de beste software voor de tweewielerbranche te leveren in heel Europa. Onze missie is volgens ons succesvol wanneer wij onze gebruikers en hun klanten blijven verwonderen met onze support, producten en oplossingen.

“Hoe dan?”, vraag je je misschien af. Eenvoudig. Bij alles wat we doen vragen we ons continu af of het beter, slimmer, praktischer of efficiënter kan.

We hebben ruime ervaring en interesse in de tweewielerbranche en kijken dan ook door de ogen van de fietsenmaker, wie onze klanten zijn, naar ons product, updates en naar onze oplossingen. We willen een uitstekend product ontwikkelen, hierbij een toegankelijke partij zijn, die een uitstekende service levert. Ook vinden we het belangrijk dat we dit tegen een eerlijke prijs in de markt kunnen zetten.

Onze ambitie

Onze ambitie? Een toonaangevende software organisatie worden voor de tweewielerbranche in Nederland en België, die ondernemers in staat stelt hun processen in de winkels efficiënter en makkelijker te laten verlopen. Software dient een vereenvoudiging te zijn voor op de werkvloer en mag geen beperking vormen, maar dient juist toegankelijk te blijven. Een belangrijk onderdeel van onze ambitie is de uitdaging en de verschillende projecten waar we energie van krijgen.

Onze ambities zijn de afgelopen jaren dan ook al meerdere keren bijgesteld. We groeien harder dan we ooit hadden voorspeld. We zijn oprecht benieuwd hoe we het vinden wanneer dit ooit gaat veranderen. Op dit moment zijn we marktleider in Nederland en zijn we België aan het veroveren in onze nichemarkt. Op lange termijn willen we dé partij zijn in de landen welke we betreden, welke iedere fietsenwinkel kent, mee werkt of over nadenkt om mee aan de slag te gaan.

Visie

Ooit zijn we begonnen met een betere software oplossing voor tweewieler retail, omdat we zelf niet tevreden waren met bestaande oplossingen. Het ontwikkelen van software voor optimale ondersteuning van inkoop, verkoop en service-activiteiten is onze core business.

Bij CycleSoftware kijken we niet alleen naar de processen op de winkelvloer. We gaan een stap verder door het ontwikkelen van slimme online oplossingen, koppelingen, e-commerce en mobiele applicaties. De producten die we aanbieden, zijn daarom gericht op service-verbetering in combinatie met de kracht van de lokale winkels.

Bij CycleSoftware geloven we dat innovaties alleen mogelijk zijn door een krachtige samenwerking tussen dealers, leveranciers en branche organisaties. We investeren daarom veel in de ontwikkeling van API’s voor het koppelen van externe systemen.

CycleSoftware – gearing for success