Nieuws

Het team van CycleSoftware is versterkt met Astrid Koomen

Astrid: “Na jaren werkzaam te zijn geweest in de logistieke sector heb ik nu de overstap gemaakt naar CycleSoftware. Mijn interesses liggen in het verbeteren en optimaliseren van processen en ik kijk er naar uit om projecten binnen CycleSoftware te gaan begeleiden. Naast mijn werk maak ik graag een ritje op mijn gravelfiets, trek ik baantjes in het zwembad of maak ik mijn handen vuil in de tuin.”

CycleSoftware en FietsZeker verbeteren koppeling

Bij FietsZeker is het vanaf nu mogelijk om zowel verzekeringen als servicepakketten (SOG) volledig af te sluiten in CycleSoftware.
Daarnaast kunnen dealers vanaf nu ook premieberekeningen doen in het CycleSoftware programma. Het gebruiksgemak voor rijwielspecialisten is door de nieuwe koppeling enorm verbeterd.

FietsZeker biedt een unieke combinatie van verzekeringen én service- en onderhoudspakketten voor rijwielspecialisten. Verzekeringen worden aangeboden in samenwerking met Allianz, één van de grootste verzekeraars ter wereld.

Voor meer informatie over FietsZeker bekijk deze pagina: https://fietszeker.nl/voor-rijwielspecialisten/

Aanmelden als dealer? Ga naar: https://fietszeker.nl/contact/ of bel naar: Duco de Vreugd 06-12136402

CycleSoftware gekoppelt met ICC

Distributeur International Cycle Connection (ICC) maakt de koppeling met CycleSoftware. ICC is binnen de Benelux onder meer verantwoordelijk voor de merken Campagnolo, Deda Elementi, Feedback Sports en Seasucker.

 

Door de koppeling met CycleSoftware wordt het voor klanten van ICC eenvoudiger om bestellingen te plaatsen, orders te verwerken en artikelinformatie op te vragen. Ook kunnen zij via CycleSoftware real-time actuele voorraadinformatie ophalen. Daarnaast zijn door deze koppeling nu de artikelbestanden van onder andere Campagnolo, Deda Elementi, Feedback Sports, SeaSucker, Split Second en idmatch beschikbaar in CycleSoftware.

Ontzorgd

De samenwerking met CycleSoftware is voor ICC, dat drie jaar geleden transformeerde van agentschap naar distributeur, een logische stap. ‘Voor ons is het belangrijk dat klanten zo veel mogelijk worden ontzorgd. CycleSoftware is een toonaangevende partij in de branche en deze koppeling maakt het order- en orderafhandelingsproces voor onze dealers een stuk eenvoudiger’, vertelt eigenaar Francis Pollet van ICC. ‘Vooral het inlezen van de pakbon van binnenkomende goederen bespaart dealers veel tijd.’

Stap voorwaarts

Volgens Jebbe Sluiter van CycleSoftware is de koppeling zowel voor klanten van ICC als voor klanten van CycleSoftware een mooie stap voorwaarts. ‘We groeien nog altijd in de Benelux en kregen ook steeds meer verzoeken om een koppeling te maken met ICC’, vertelt Sluiter. ‘Doordat ICC en haar merken nu gekoppeld zijn met het kassasysteem van CycleSoftware wordt het voor dealers een stuk eenvoudiger om orders te plaatsen en te verwerken.’

CycleSoftware gekoppelt met Laka

Als gespecialiseerde verzekeraar biedt Laka Nederland uitgebreide dekking voor sportieve fietsen en e-bikes, met flexibele polisvoorwaarden en aantrekkelijke premies. Laka heeft een innovatieve benadering van verzekeringen, waarbij de premies worden gebaseerd op de daadwerkelijke schadeclaims van klanten. Hierdoor kunnen klanten profiteren van eerlijke premies en transparante verzekeringsvoorwaarden.

“Wij zijn verheugd om Laka toe te voegen aan onze verzekeringskoppelingen binnen CycleSoftware”, zegt Jebbe Sluiter, van CycleSoftware. “Laka heeft een uitstekende reputatie als verzekeraar voor sportieve fietsen, e-bikes en bakfietsen, en we zijn ervan overtuigd dat onze fietswinkelklanten zullen profiteren van de toevoeging van Laka aan ons platform. Dit stelt hen in staat om hun klanten nog beter te bedienen en een naadloze ervaring te bieden tijdens het verkoopproces.”

Voor meer informatie over Laka en de manier waarop je je kan aanmelden, ga naar https://laka.co/nl/partner-worden

Kom jij ons team versterken?

We zoeken versterking op onze supportafdeling. Ben jij diegene die wij zoeken? Kijk voor meer informatie op onze vacaturepagina.

Zien we je op het Nieuwsfiets B2B festival?

Op 12 en 13 februari is CycleSoftware aanwezig op het NieuwsFiets.nu B2B Festival. Het NieuwsFiets.nu B2B Festival is een ‘dealer only’ event en dus uitsluitend toegankelijk voor mensen die een fietsenzaak hebben of in de fietsbranche werkzaam zijn. Het evenement is niet toegankelijk voor consumenten. Je vindt CycleSoftware op stand B.15.

Openingstijden:
Zondag 12 februari 2023 10:00 – 19:00 uur
Maandag 13 februari 2023 10:00 – 17:00 uur

Adres:
De Brabanthallen – Hal 3
Diezekade 2, Den Bosch

Kom jij ook naar Velofollies?

20, 21 en 22 januari staat CycleSoftware samen met Cees & Co op de Velofollies. Velofollies wordt georganiseerd in de Xpo in Kortrijk en is Dé beurs voor iedere wielerliefhebber en winkelier uit de fietsenbranche.
Kom jij ook? We zien je graag bij stand 129!

Bestel je toegangskaarten via onderstaande link
https://www.velofollies.be/nl/plan-je-bezoek/tickets/

Openingstijden en adres:
Vrijdag 20 januari 2023: van 10u tot 21u
Zaterdag 21 januari 2023: van 10u tot 18u
Zondag 22 januari 2023: van 10u tot 18u

Adres:
Kortrijk Xpo
Doorniksesteenweg 216
8500 Kortrijk (België)

Maak kennis met Sterre

‘Hi allemaal, Mijn naam is Sterre en ik ben onlangs gestart bij CycleSoftware.

Ik heb net de Master Computer Science succesvol afgerond bij de Technische Universiteit Eindhoven en daarvoor heb ik daar ook de Bachelor Computer Science gedaan.

In mijn vrije tijd ben ik vaak aan het gamen, creatief bezig met tekenen of borduren en soms lees ik nog eens een boek.
Ik denk dat het ontwikkelen van CycleSoftware een interessante uitdaging is waarbij de gebruiksvriendelijkheid van groot belang is. Hierbij hoop ik het development team te kunnen versterken met het ontwikkelen van de technische kant van CycleSoftware.’

Backorder functie CycleSoftware creëert snel overzicht in bestelde tweewielers

In de huidige tijd waarin leveranciers niet altijd alle tweewielers op voorraad hebben, komt het regelmatig voor dat bestellingen in backorder worden geplaatst. Voor een ondernemer is het echter wel fijn om goed op de hoogte te blijven van de stand van zaken rond deze backorders.Met de backorder functie in CycleSoftware kun je met behulp van een template je backorders per leverancier invoeren in CycleSoftware. Zo houd je als ondernemer overzicht op de tweewielers die je hebt besteld en nog kunt verwachten.

Verder kun je eenvoudig wijzigingen aanbrengen als een verwachte leverdatum door je leverancier wordt aangepast. De backorder informatie van de volgende leveranciers wordt volledig automatisch bijgewerkt: Accell, Kruitbosch, Specialized.

Kenmerken backorder functie in CycleSoftware:

  • Je kunt per merk je backorder ingeven
  • Je gebruikt je eigen leveranciersbestand en definieert de juiste kolommen in CycleSoftware
  • Creëer snel inzicht in welke tweewielers je gaat ontvangen
  • Krijg overzicht in welke tweewielers zijn toegewezen aan een bestelling
  • Je hebt inzicht in verwachte levertijden
  • Je kunt je backorder overzicht eenvoudig exporteren
  • Communiceer de verwachte leverdatum van fietsen op je website
  • Tweewielers worden automatisch gereserveerd als ze worden toegevoegd aan een bestelling

Koppeling tussen Velopass en CycleSoftware

CycleSoftware heeft een koppeling gemaakt met het internationale fietsregister Velopass. Dit digitaal fietspaspoort zorgt voor een betere en makkelijkere identificatie en beveiliging van fietsen.

De koppeling tussen Velopass en CycleSoftware zorgt ervoor dat fietsen op een eenvoudige en uniforme manier gecodeerd kunnen worden. Op het moment dat een Velopasscode (QR-code) gekoppeld wordt aan een fiets, worden deze gegevens doorgestuurd naar Velopass. De eigenaar kan de QR-code scannen en zo aantonen dat de fiets zijn eigendom is.

Rijwielzaken kunnen zelf een Velopass chip aanbrengen op fietsen. Via een koppeling met hun kassasysteem kunnen alle gegevens over de fiets automatisch aan Velopass worden doorgegeven en is het rijwiel direct geregistreerd. Op het moment dat de fiets wordt verkocht, kan de klant de fiets direct op zijn naam zetten. Daarnaast kunnen ook consumenten hun fiets registreren via Velopass, waardoor deze op hun naam wordt gezet en zij als eigenaar geïdentificeerd kunnen worden.

Bij verlies of diefstal kan de eigenaar melden dat hij zijn fiets kwijt is. Wanneer deze wordt teruggevonden, wordt hij hierover direct geïnformeerd. Verder is het mogelijk om via Velopass de eigendomsoverdracht van een fiets te regelen en de onderhoudshistorie van een fiets bij te houden.

Kijk voor meer informatie op www.velopass.com

Koppeling met VDW Bikes is gerealiseerd

VDW Bikes is een groothandel in fietsen, fietsaccessoires en fietsonderdelen. Bij VDW Bikes leggen ze de focus op kwaliteit, betrouwbaarheid en een gefundeerde dealerondersteuning.

Dit doen ze in de hele Benelux met merken als E-bike Manufaktur, Frappé Bikes, Kreidler, Bike Fun Kids, VSF Fahrradmanufaktur, Quoc Shoes, Lem Helmets en Melon helmets. Door het brede scala aan merken bedient VDW Bikes een breed en gedifferentieerd publiek.

Vanaf nu is de artikeldata van VDW Bikes in CycleSoftware beschikbaar. De voorraadstatus van de artikelen is realtime beschikbaar en ook kunnen er direct vanuit CycleSoftware orders verzonden worden naar VDW Bikes.

Nieuwe medewerker David

Bonjour,
Mijn naam is David Cabannes. Ik kom uit Frankrijk en woon sinds 2013 in Nederland. Ik heb als accountmanager voor Franse klanten bij een transport en bouwbedrijf gewerkt.

In mijn vrije tijd rijd ik graag tochten op de mountainbike en breng ik graag tijd door met familie en vrienden. Ik ga bij CycleSoftware als supportmedewerker voor Belgische en Franse klanten werken. Met mijn Franse taalvaardigheid ga ik CycleSoftware helpen om te groeien op de Franse markt. Ik heb veel zin om met iedereen kennis te maken en om mijn nieuwe werkomgeving te leren kennen.

Tot snel! Groeten,
David

CycleSoftware aanwezig op Vélovak

Op 18, 19 en 20 september staat CycleSoftware samen met CycleContent op de Vélovak beurs. Vélovak wordt georganiseerd in de evenementenhallen in Gorinchem en is een complete vakbeurs voor distributeurs en winkeliers uit de fietsenbranche.

CycleContent verzorgt zes keer per jaar een nieuwsbrief voor jouw klanten, met jouw eigen nieuws en andere actuele, interessante berichten uit de rijwielbranche. In jouw eigen huisstijl en met links naar jouw website en social media kanalen. De nieuwsbrief kan eenvoudig worden verstuurd naar het klantenbestand van jouw winkel.
Meer informatie vind je via: cyclecontent.nl

We staan op stand F116. Je kunt gratis toegangstickets bestellen door op deze link te klikken. Zien we je daar?