Fiets Specialist Jacob Bonenberg

Fiets Specialist Jacob Bonenberg

Fiets Specialist Jacob Bonenberg
www.fietsspecialistnunspeet.nl

'Met CycleSoftware zijn wij klaar voor de toekomst’

Fiets Specialist Jacob Bonenberg uit Nunspeet werkt sinds eind 2010 met CycleSoftware. ‘Ik was niet tevreden met het pakket waar wij destijds mee werkten. Toen ik een demonstratie te zien kreeg van CycleSoftware zag ik direct dat het programma enorm veel potentie heeft en ben ik overgestapt. Daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad.’

De ondernemer is vooral positief dat CycleSoftware continu blijft werken aan innovaties in hun software. ‘Een mooi voorbeeld is het doorlever platform, waarmee rijwielzaken razendsnel kunnen zoeken naar fietsen die bij mede CycleSofware gebruikers op voorraad staan. Hierdoor kunnen winkeliers elkaar onderling helpen met de doorlevering van tweewielers. Maar ook de SMS-herinneringen voor onze klanten zijn voor ons enorm waardevol.’

Hij geeft aan dat klanttevredenheid en toegevoegde waarde leveren steeds belangrijker worden in de rijwielbranche. ‘Mensen kijken niet alleen naar de prijs, maar je moet wel kunnen uitleggen wat je hen extra te bieden hebt. Wij doen er alles aan om onze klanten hier 110 procent tevreden de deur uit te laten gaan. Daarom bieden we mensen een kop koffie aan lopen we bijvoorbeeld ook altijd even mee naar de deur als een klant de winkel verlaat. Dat klinkt overdreven, maar in de praktijk werkt het wel. De laatste jaren wordt het alleen maar drukker in onze winkel.’

Jacob Bonenberg is ook erg tevreden over de service van CycleSoftware. ‘Je kunt merken dat de medewerkers van CycleSoftware kennis hebben van de fietsenbranche. Ze luisteren goed naar de wensen van hun klanten. Als ik bel, word ik ook snel geholpen. Met CycleSoftware ben je als ondernemer klaar voor de toekomst. Ik kan elke rijwielzaak die nog niet met dit programma werkt aanbevelen om over te stappen.’

Winkel 200 m2
Medewerkers 7 medewerkers
Werkstations 4 + handscanner
Fietsenwarenhuis.nl

Fietsenwarenhuis.nl

André van der Reep van Fietsenwarenhuis.nl
www.fietsenwarenhuis.nl

‘Cyclesoftware kent de rijwielbranche’

‘Wij werken al sinds 2013 met CycleSoftware en dat bevalt prima. Het is een specialistisch pakket, dat afgestemd is op rijwielbranche. De mensen van CycleSoftware kennen de branche en dat kun je als gebruiker ook merken. Het pakket zit gewoon goed in elkaar.

Daarnaast is het prettig dat je overal kunt inloggen op CycleSoftware, zodat je het pakket altijd kunt gebruiken. Hierdoor kun je bijvoorbeeld ook 's avonds thuis nog even iets nakijken, als dat nodig is.

Wij zijn in 1992 gestart en sinds 2010 werken we met onze nieuwe naam en ons nieuwe concept Fietsenwarenhuis.nl. Wij voeren een breed assortiment met kinderfietsen, stadsfietsen, E-bikes, hybride fietsen, mountainbikes en racefietsen. Inmiddels hebben wij vestigingen in Voorhout, Sassenheim en Warmond.

Heel bewust zijn we destijds geen aparte webshop naast onze bestaande winkel begonnen. De winkels en de webshop vormen samen één bedrijf: Fietsenwarenhuis.nl. We merken dat onze klanten producten toch willen zien, voelen en uitproberen. Bij veel webshops kan dit niet, maar door het samenvoegen van de winkels en de webshop kan dit bij ons wel.

Met CycleSoftware hebben we bovendien prima in beeld hoe het met onze verkopen gaat en wanneer voorraden aangevuld moeten worden.‘

Winkels 250m2 
300m2
550m2
Medewerkers 17
Werkstations 20
   
Erik Gorter Tweewielers

Erik Gorter Tweewielers

Erik Gorter van Erik Gorter Tweewielers in Groningen,
www.gortertweewielers.nl

‘Iedereen kan snel aan de slag met CycleSoftware’

‘Het gebruiksgemak van CycleSoftware is erg laagdrempelig. Zelfs mensen die minder handig met computers zijn, kunnen er mee werken. Daarnaast kunnen via het pakket ook veel interessante statistieken worden verkregen. Dat maakt het erg overzichtelijk.
Wij werken sinds 2011 met CycleSoftware en zijn erg tevreden. Het is een vooruitstrevend bedrijf en werkt continu aan verbeteringen en vernieuwing van haar producten. Een mooi voorbeeld is het doorleverplatform. Daar hebben wij inmiddels al een paar keer met succes gebruik van gemaakt.
 
Ik ben in 1997 met het bedrijf gestart. Destijds verkochten we vooral stadsfietsen. In de afgelopen jaren hebben we de zaak verder uitgebreid en zijn wij ons steeds meer gaan specialiseren in racefietsen, mountainbikes en trekking & hybridefietsen. We zijn onder andere dealer van Trek, Van Nicholas, Lapierre en Rabeneick. Een ander specialisme binnen ons bedrijf is het bouwen van hoogwaardige handgespaakte wielen. Deze wielen gaan onder de naam "Handbuilt by EG" de weg op en zijn geschikt voor zowel recreatief als professioneel gebruik.  
 
De enige wens die ik op dit moment heb, is dat CycleSoftware ook volledig te gebruiken is via een tablet. Dat lukt nu ook al wel, alleen bepaalde functies werken nog niet. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat ze dit bij CycleSoftware gaan oplossen.

Winkel Circa 275 m2
Medewerkers 3
Werkstations 4
   
Bike Totaal De Smed

Bike Totaal De Smed

Patrick Geraerts van Bike Totaal De Smed in Bergeijk:
desmed.biketotaal.nl

‘CycleSoftware luistert naar wensen van ondernemers’

“Wij werken sinds 2011 met CycleSoftware en sinds die tijd zijn er veel verbeteringen doorgevoerd in het programma. Het bedrijf anticipeert goed op de ontwikkelingen in de markt en probeert zoveel mogelijk in te spelen op de wensen van ondernemers.

Onze winkel is een allround fietsenzaak, met een breed assortiment kinderfietsen, hybridefietsen, stadsfietsen, mountainbikes, racefietsen en elektrische fietsen. Verder kunnen klanten bij ons ook terecht voor al hun onderdelen, accessoires en fietskleding. 

Voordat ik elf jaar geleden in de fietsenbranche ging werken, heb ik in de automatiseringsbranche gewerkt. Daarom vind ik het leuk om mee te denken met de mensen van CycleSoftware. Een kleine aanpassing in de software zorgt vaak al voor een groot plezier bij de CycleSoftware gebruikers. Zo maken wij bijvoorbeeld veel gebruik van de mogelijkheid om een notitie toe te voegen bij de gegevens van een klant en van de SMS-service om klanten te attenderen dat het weer tijd is om eens langs te komen voor een onderhoudsbeurt aan hun fiets.

Wat ik ook een groot voordeel vind, is dat je overal kunt inloggen bij CycleSoftware. Dat is ideaal als je bijvoorbeeld op locatie bent en er toch snel iets moet worden geregeld in de winkel. Bovendien biedt CycleSoftware een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.”

Winkel Circa 400 m2
Medewerkers 4
Werkstations 3
Handhelds 1
Rob Smeets Rijwielen

Rob Smeets Rijwielen

Rob Smeets van Rob Smeets Rijwielen
www.robsmeetsrijwielen.nl

'Een Excelsheet met weekstaat is niet meer nodig'

"Vroeger hield ik in Excel de dag- en weekstaten bij, maar sinds ik met CycleSofware werk is dat niet meer nodig. Dat scheelt me al gauw een halve dag in de week. Ik ben daarom supertevreden over CycleSoftware.

Ons bedrijf bestaat al zo'n veertig jaar, maar acht jaar geleden heb ik het overgenomen. Wij zijn een allround fietsenzaak met speciale aandacht voor racefietsen en E-Bikes. Bekende merken die wij voeren zijn onder meer Merida, Giant en Colnago. Toen ik het bedrijf overnam, was er nauwelijks nog sprake van automatisering en hielden we alles op papier bij. Ik moet toegeven dat het nu toch wel een stuk makkelijker gaat. Zelfs mijn collega, die weinig affiniteit met computers heeft, kan inmiddels al werken met CycleSoftware. Het is bovendien handig dat je op elke computer kunt inloggen.

Of ik nog dingen mis in het programma? Sommige kleine puntjes kunnen misschien iets makkelijker worden weergegeven, of moet ik zelf nog wat beter onder de knie krijgen. Als ik vragen heb, kan ik altijd bellen en word ik ook snel geholpen. Over het geheel genomen ben ik heel blij dat ik een jaar geleden ben overgestapt op CycleSoftware."

Winkel Circa 200 m2
Medewerkers 2,5
Werkstations 2
Kees de Mooij Fiets en Fitness in Bergen op Zoom

Kees de Mooij Fiets en Fitness in Bergen op Zoom

Kees de Mooij van Kees de Mooij Fiets en Fitness in Bergen op Zoom
www.keesdemooij.nl

'CycleSoftware werkt flexibel en dynamisch'

"Onze winkel bestaat al meer dan vijftig jaar en ik ben van de derde generatie van het familiebedrijf. Mijn vader werkte al met een Commodore-computer, dus al sinds die tijd zijn wij bezig met automatisering. Sinds vier jaar werken wij samen met CycleSoftware. Vooral het online werken en makkelijk schakelen werkt prettig. Daarnaast beschikt het programma over de juiste functionaliteiten en is de prijs-kwaliteit verhouding uitstekend. Bovendien is het eenvoudig in gebruik, waardoor iedereen er mee kan werken.

Wij hebben een uitgebreid assortiment E-Bikes en lifestyle-fietsen. Bekende merken die wij voeren zijn onder andere Gazelle, Batavus, Giant, Koga en Flyer. Daarnaast verkopen we ook veel Cortina-fietsen. Verder zijn wij ook gespecialiseerd in de verkoop van fitnessapparatuur en accessoires. Wij werken met een jong en dynamisch team en doen er alles aan om onze klanten tevreden te maken.

Het mooie aan CycleSoftware is dat je er ook statistieken mee kunt bijhouden. Daardoor weet je wat er gebeurt in je winkel en welke producten goed lopen of juist niet. Ik ben erg positief over het programma, want alles werkt prima. Maar wat mij betreft mag de statistiekfunctie nog wel wat verder worden opgesplitst, zodat er nog meer cijfers bekend worden. Want meten is weten."

Winkel 850 m2
Medewerkers 7
Werkstations 8 + handheld scanner
Janwillem van Utrecht van Janwillem Bodegraven

Janwillem van Utrecht van Janwillem Bodegraven

Janwillem van Utrecht van Janwillem Bodegraven
www.datisfietsen.nl

‘Binnen tien minuten konden we met CycleSofware aan de slag’

“Sinds twee jaar werken wij bij Janwillem Bodegraven naar volle tevredenheid met de producten van CycleSoftware. Ik ben waarschijnlijk een van de meest enthousiaste gebruikers. De belangrijkste pluspunten vind ik dat de software logisch en begrijpelijk werkt en dat het programma op elke computer met een internetverbinding werkt.

In ons bedrijf werken fietsenmakers. Die willen vooral sleutelen en niet bezig zijn met ingewikkelde softwareprogramma’s. Dat hebben ze bij CycleSoftware prima in de gaten. Onze oudste medewerker is de zestig jaar al gepasseerd en zelfs hij wist binnen tien minuten hoe hij met het programma moest werken.

Wij maken gebruik van de volledige werkplaatsmodule van CycleSoftware. De planning, voorraadbeheer en verkoop verlopen allemaal digitaal. Wij streven ook zoveel mogelijk naar paperless werken. Al onze monteurs hebben ook een eigen tablet, waarop zij hun orders kunnen terugvinden. Daarnaast hebben we ook twee afrekenmodules met klantendisplays.

CycleSoftware is bovendien goed, makkelijk en snel bereikbaar, zowel telefonisch als per mail. Qua aantal medewerkers is het geen groot bedrijf, maar door de korte lijnen kunnen eventuele problemen toch snel worden opgelost.

Ik heb deze zaak in 2003 overgenomen en toen werkten we met een computerprogramma dat was gebaseerd op DOS. Dat was net als CycleSoftware ook eenvoudig in gebruik. Alleen hebben we nu veel meer mogelijkheden en is het programma makkelijk bruikbaar voor onze mensen. Janwillem Bodegraven is een nuchter bedrijf, dat beschikt over een goede werkplaats en ook veel voor haar klanten doet. Door onze samenwerking met CycleSoftware kunnen we deze klanten nu nog beter bedienen.”

BikeTotaal Witjes Tweewielers Groessen

BikeTotaal Witjes Tweewielers Groessen

Michel Christant van BikeTotaal Witjes Tweewielers in Groessen
www.witjestweewielers.nl

‘Snelle hulp zonder extra facturen achteraf’

“De producten van CycleSoftware zijn gebruiksvriendelijk en laagdrempelig. Daarnaast worden wij altijd snel geholpen bij vragen, ook in het weekeinde. Dat alles zonder facturen achteraf. Andere voordelen zijn dat onze ideeën worden meegenomen in de verdere ontwikkeling van de software en dat CycleSoftware uiterst concurrerende tarieven hanteert.

Witjes Tweewielers bestaat al vijftien jaar en maakt sinds 2011 gebruik van CycleSoftware. Ik heb het bedrijf in mei 2014 overgenomen van oprichter Frank Witjes en ben tegelijkertijd overgestapt naar de BikeTotaal formule. Toch hebben we er voor gekozen om onze samenwerking met CycleSoftware voort te zetten. CycleSoftware biedt een compleet pakket aan software-oplossingen en alle onderdelen van het pakket worden gebruikt in ons bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan het voorraadbeheersysteem, het inplannen van reparaties en de handscanner. Onlangs hebben we ook de cadeaupas in gebruik genomen. Wij zijn dan ook erg tevreden over de huidige samenwerking met CycleSoftware.

Ik heb ook bewondering voor de eigenaren Giel en Jebbe en vind het knap dat zij in vijf jaar zo’n flinke groei hebben weten te realiseren en ondanks dat nog altijd goed luisteren naar de wensen van hun klanten. CycleSoftware staat nog altijd open voor nieuwe ontwikkelingen en verbeteringen. Dat is in onze branche een belangrijke voorwaarde om succesvol te kunnen zijn.”
 

Winkel Ruim 1000m2
Medewerkers 6 fulltime medewerkers
  10 partime medewerkers
Werkstations 8

 

Profile van Hassel

Profile van Hassel

Profile van Hassel
www.mauricevanhassel.nl

‘CycleSoftware kent de problemen waar wij tegen aanlopen’

“Profile van Hassel in Rosmalen is al jarenlang een trouwe en tevreden klant van CycleSoftware. Wij waren een van de eerste gebruikers van CycleSoftware en hebben het programma zelfs mee ontwikkeld.

Onze zaak is gevestigd op een A-locatie in het centrum van Rosmalen en wij hebben zes monteurs in vaste dienst. Het mooie van CycleSoftware is dat het programma op elke computer met een internetverbinding te gebruiken is. Wij maken in onze zaak bijvoorbeeld veel gebruik van het plansysteem, de SMS-service en de statistieken in CycleSoftware.

Een ander voordeel is de snelle service van CycleSoftware. Als we vragen hebben over het systeem, dan hebben we snel de juiste persoon aan de lijn. Bovendien zijn eigenaren Jebbe Sluiter en Giel Wijgergangs jongens uit de praktijk. Zij weten tegen welke problemen wij in onze rijwielzaak aanlopen.

In ons bedrijf richten wij ons met name op de verkoop en het onderhoud van stadsfietsen, kinderfietsen en elektrische fietsen. Voor ons is het daarom hartstikke handig dat CycleSoftware koppelingen heeft met diverse grote fietsmerken. Een pluspunt is ook dat eenvoudig fietsverzekeringen afgesloten kunnen worden via het programma van CycleSoftware.

Onze wensen voor de toekomst? Wij willen onze service graag nog verder uitbreiden met een mailservice en nieuwsbrief voor klanten. Op die manier kunnen wij hen nog beter bedienen. Bij CycleSoftware zijn ze inmiddels al volop bezig met de ontwikkeling van deze extra diensten. Wij hebben er alle vertrouwen in dat ze ook deze services op een goede manier in de markt gaan zetten.”

 

Winkel 250m2
Medewerkers 5 fulltime medewerkers
Werkstations 6